ny1-bensin-hamstre-F - Streik gir ingen bensinpanikk

Bensinstasjonene kan gå tomme for bensin neste uke, men det er foreløpig ingen panikk blant bilistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oljeselskapene jobber på spreng for at den pågående losbåtførerstreiken i minst mulig grad skal gå ut over forbrukerne. Streiken gjør at båter ikke kommer inn til Sjursøya oljehavn, som forsyner store deler av Sør-Norge med bensin.

Både Norske Shell og Statoil forteller at de har bensin ut uken – men dette er avhengig av at folk ikke hamstrer, men kjøper bensin som normalt.

I tillegg jobber oljeselskapene med forskjellige løsninger som kan gjøre at lagrene kan vare enda lengre. En løsning kan være å hente fra andre depoter, eller få inn mindre båter som ikke trenger los.

– Vi jobber med forskjellige løsninger, sier kommunikasjonssjef Lillian Aasheim i Norske Shell til NTB.

Aasheim ønsker ikke å oppfordre folk til å hamstre bensin nå, og får støtte av pressetalsmann Knut Hansen i Statoil.

– Situasjonen er ikke prekær, og det er ingen grunn til å hamstre, sier Hansen. Også Statoil jobber med løsninger, men ønsker ikke å gå i detalj om hva de jobber med.

– Dersom vi får en situasjon der vi ikke får kjørt ut bensin til bensinstasjonene fra Sjursøya og dispensasjonssøknadene ikke innvilges, vil vi kunne få utfordringer med å forsyne bensin fra midten eller slutten av neste uke, skriver NP.

Ingen av bensinstasjonens kunder har uttrykt noen form for bekymring, og utenfor ventet NTB ti minutter uten at noen kom for å fylle opp tanken.

Med halvfull tank står Toril Anseth (55) fra Fetsund parkert ved siden av bensinstasjonen. Hun har ingen planer om å fylle opp tanken eller hamstre i tilfelle bensinkrise.

– Nei, det har jeg ikke, og det har jeg ikke tenkt å gjøre heller, svarer hun på spørsmål om hun har hamstret bensin.

Hun tar den pågående streiken med stor ro. Skulle det bli tomt for bensin tar hun beina fatt og går til jobb.

Siden hun bruker bilen lite, vil hun derfor ikke rammes så hardt som andre dersom det blir tomt for bensin på stasjonene.

– Hvorfor skal man ikke få streike hvis man ikke får den lønna man vil ha, spør hun.

Noe tegn til bekymring var det heller ikke å spore hos drosjesjåførene som sto parkert i nærheten av stasjonen.

– Det kan jeg bekymre meg for den dagen det kommer, sier en. En annen svarer at hvis det blir tomt for bensin får han bare bli hjemme og sove. (©NTB)