Zuccarello_Aasen
Zuccarello_Aasen

TV 2s hockeyekspert: – Tror Rangers vil tilby «Zucca» en bedre kontrakt

Men Bjørn Erevik tror Mats Zuccarello Aasen forsvinner til russisk hockey hvis han ikke får det slik han vil.

Mats Zuccarello Aasen er fortsatt usikker på hvor han spiller neste sesong. Nordmannens kontrakt med New York Rangers går ut etter denne sesongen, men det betyr ikke at Zuccarello Aasen fritt kan velge en ny klubb.

– Siden Rangers har rettighetene på ham, så må han uansett vente på et såkalt «qualifying offer» før han får gjort noe som helst. Han er en «restricted free agent». Han har ikke kontrakt, men Rangers sitter på rettighetene hans. Da er det opp til Rangers å tilby ham kontrakt. Hvis andre NHL-klubber matcher det tilbudet, så kan han gå dit, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Dersom Rangers ikke kommer med et «qualifying offer» blir Zuccarello Aasen en såkalt «unrestricted free agent». Da kan han velge klubber fritt. Men det meste tyder på at Rangers vil gi nordmannen et nytt tilbud. Hvis ikke mister klubben nemlig rettighetene på ham.

Kan spille i Europa
Dersom ingen andre klubber tilbyr Zuccarello Aasen kontrakt, og han i tillegg takker nei til et eventuelt «qualifying offer» fra Rangers, vil han fortsette å være en «restricted free agent» for New York Rangers fram til han er 27 år. Han kan ikke spille for andre NHL-klubber enn Rangers i den perioden.

– Hvis han takker nei, så kan han heller ikke spille for et annet NHL-lag. Men han kan reise hjem til Europa, sier Erevik.

LES: Zuccarello avkrefter KHL-kontrakt
LES: Zuccarello vraket i Rangers-tap

I Europa sikler flere klubber etter nordmannens underskrift.

– Det er flere klubber som har vært ute etter ham. Metallurg Magnitogorsk er nevnt. Det er en klubb som hører til ved Ural-fjellene, helt på grensen til ingenmannsland. Jeg tror han uansett vil vente for å se om han får en enveis-kontrakt i NHL. Da blir han. Hvis det ikke dukker opp en enveis-kontrakt, så tror jeg han kommer til Europa. Da tror jeg russiske rubler lokker mer enn en retur til svensk hockey, sier Erevik.

Føler seg dårlig behandlet
Zuccarello Aasen ønsker mer istid enn han har fått denne sesongen. 24-åringen var i storslag før han skadet sitt venstre håndledd mot Buffalo Sabres i slutten av mars, men veien ned til farmerlaget Connecticut Whale har vært kort for Zucca.

- Jeg er ikke fornøyd med måten jeg er blitt behandlet på her i år, men jeg kan nok skrive under en avtale her også. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke helt bestemt meg. Det er helt klart aktuelt å dra til KHL. Det er en bra liga. Det er bra hockey, sier Zuccarello Aasen til Nettavisen.

LES: Zuccarello ute med håndleddsbrudd

Erevik krysser fingrene for at Zuccarello Aasen blir tilbudt en enveis-kontrakt i løpet av nærmeste fremtid. Økonomisk vil det ha stor betydning for nordmannen.

– Hvis han får en toveis-kontrakt, slik han har nå, så vil han få AHL-lønn når han er i AHL. Med enveis-kontrakt så vil han ha NHL-lønn selv om han spiller i AHL. Det er mye vanskeligere å sende ned en spiller med enveis-kontrakt enn en spiller med toveis-kontrakt. Det er en del politikk i dette. I tillegg har lagene et lønnstak. De har lov å bruke en viss sum med penger på laget. Det er ofte lettere å sende ned en spiller som har toveis-kontrakt, for da sparer klubben lønnsutgifter den eventuelt ønsker å bruke når det nærmer seg trading-deadline, sier Erevik.

– Hva sier magefølelsen din?

– Jeg tror at Rangers kommer til å tilby Mats en enveis-kontrakt, sier Erevik.