Mark Cavendish (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)
Mark Cavendish (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)

Cavendish: – Giroen drepte meg

Etter tre ukers blodslit tapte Mark Cavendish den røde poengtrøya med ett fattig poeng.

De fleste ventet at Mark Cavendish ville stå av Giro d'Italia før de tøffeste fjelletappene. Manx-ekspressen valgte å fortsette, i håp om å kapre den røde poengtrøya.

På den nest siste etappen opp Stelvio måtte Cavendish se Joaquim Rodriguez snike seg forbi ham i konkurransen. Katjusja-rytteren stoppet på 139 poeng. Cavendish stoppet på 138.

– Vi føler at vi har gjort alt riktig for å ta den røde trøya, så vi er skuffet. Men dette lå utenfor vår kontroll. På en måte er jeg glad på vegne av Rodriguez. Det var tøft for ham å tape den rosa ledertrøya på den siste etappen. Han kunne i det minste stå på podiet med den røde trøya, sier Cavendish til VeloNews.

LES: Hesjedal kysset rosa etter sekundstrid
LES: Giro-sensasjon gråt for kjæresten

Briten slet seg gjennom de tøffe fjelletappene den siste uken. Cavendish innrømmer at han slet hardt for å komme seg til mål.

– Det sies at det som ikke dreper deg gjør deg sterkere, men jeg tror denne Giroen har drept meg. Jeg er død. Giroen er den tøffeste Grand Tour i verden. Touren er annerledes, der er det kjøringen som gjør det hardt. Her er det fjellene som er djevelske. Det dreper deg, sier Cavendish.

Sky-rytteren vil bruke den neste måneden til å forberede seg til Tour de France. Mange spekulerer i om han vil gi seg før Paris for å forberede seg til OL i London.