Gjelsten (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Gjelsten (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

UEFA vil stoppe spillerinvestorer

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) er kritisk til investorselskaper som kjøper spillere for klubbene, og vil stoppe lagenes deltakelse i E-cupene.

Finansavisen skriver at UEFA skal vurdere om lag som benytter spillere som eies av investorer, kan utelukkes fra deltakelse i mesterligaen og europaligaen.

– Denne typen spillereierskap er en voksende trussel, og UEFA vil nå se nærmere på dette. For vi kan ikke fortsette slik, sa UEFA-generalsekretær Gianni Infantinio nylig.

NFF varsler gjennomgang
Flere norske klubber får hjelp av investorer til spillerkjøp. Norges Fotballforbund skal følge med på UEFA arbeid.

– Når UEFA nå tar tak i saken, så følger vi med på det i spenning. Norges Fotballforbund har ikke fått noen offisiell henvendelse fra UEFA om dette, men det er varslet en gjennomgang av investorenes rolle i norsk fotball på fotballtinget i 2014, sier assisterende generalsekretær Kai-Erik Aarstad i NFF til Finansavisen.

LES: Røkke og Gjelsten overtar som Molde-eiere
LES: Davy Wathne om Solskjær: – Som en forvirret konfirmant

Tror ikke på forbud
Bjørn Rune Gjelsten tror ikke det blir noe forbud. Han har sju hel- eller deleide spillere i Molde-stallen gjennom sitt selskap.

– Jeg synes det er veldig relevant spørsmål UEFA tar opp. Om fotballinvestorer ikke er robuste nok, kan de ta beslutninger som går på tvers av klubbenes investorer. Men skulle det bli et forbund, noe jeg tviler på, så vil nok mange bidragsytere heller gå inn som aksjonærer eller långivere i klubbselskapet, sier Gjelsten til Finansavisen.

Gjelsten legger til at det er klubbens sportslige utvalg og treneren som foretar alle sportslige disposisjoner,

– Selv om jeg eier spillere i Molde, er det veldig begrensede rettigheter jeg har, mener Gjelsten. (©NTB)