Conte (Foto: Alessandro Falzone/Ap)
Conte (Foto: Alessandro Falzone/Ap)

Conte slår tilbake mot korrupsjonsanklagene

Juventus-trener Antonio Conte forsvarer seg mot korrupsjonsmistanken etter at hjemmet hans ble gjennomsøkt under en politirazzia mandag.

Conte ble trukket inn i «Calcioscommesse»- etterforskningen da en av hans tidligere spillere, Filippo Carobbio, beskyldte ham om å være involvert i fiksingen av en kamp da han var Siena-trener i sesongen 2010-11.

Carobbio hevder at Conte visste at det var avtalt å spille uavgjort i en kamp mot Novara.

– Min historie som spiller og trener taler for seg. Dere kan spørre mine lagkamerater, mine spillere og mine motspillere. Ikke glem at jeg har måttet kjempe hardt for min ærlighet og integritet, sa Conte mandag kveld,.

– I fjor vant vi opprykk med Siena takket være offervilje og innsatsvilje. Det var et forbløffende år, og verken jeg eller mine spillere har noe med disse tingene å gjøre, sa Conte og spurte retorisk hvorfor etterforskerne ikke snakket med ham før han ble satt under etterforskning.

Conte er ikke den eneste i Juventus som er trukket inn i affæren. Midtstopper Leonardo Bonucci, som er med i Italias EM-tropp, mistenkes for å ha deltatt i kampfiksing da han var Bari-spiller.

Les også: Criscito ute av EM-troppen etter politirazzia

Andrea Masiello, som har medgitt at han lot seg bestikke til å score et selvmål da han spilte for Bari, skal ha hevdet at Bonucci var en av dem som bidro til å fikse resultater. Bonucci er foreløpig ikke satt under etterforskning, og Juventus-president Andrea Agnelli sier at klubben stiller seg bak både trener og spiller.

– Dette er bekymringsverdig for fotballen, og vi følger saken tett, men det betyr ikke at Antonio Conte har noe med det å gjøre. Vi kjenner ham og hans integritet og ærlighet, sa Agnelli.

– Vi håper at Leo spiller et godt EM, og Antonio er og blir vår trener neste sesong i mesterligaen. (©NTB)