IKKE TIL EM: Skaden Gareth Barry pådro seg mot Norge gjør at han ikke blir spilleklar til EM. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
IKKE TIL EM: Skaden Gareth Barry pådro seg mot Norge gjør at han ikke blir spilleklar til EM. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Gareth Barry mister EM

England må klare seg uten Gareth Barry i EM-sluttspillet i fotball etter at midtbanespilleren ble skadd i lørdagens landskamp mot Norge.

Barry kom inn ved pause, men måtte forlate banen i annen omgang på grunn av skaden. England vant kampen 1-0.

Landslagssjef Roy Hodgson trodde først det var snakk om lyskeproblemer, men en røntgenundersøkelse mandag viste at Barry har pådratt seg en muskelskade i mageregionen, opplyser Englands fotballforbund (FA).

– Jeg er svært skuffet over å miste Gareth. Han har ofte vært i aksjon for England de siste årene. Jeg vet hvor mye han ønsket å være med i denne turneringen, men jeg er sikker på at han fortsatt vil spille en viktig rolle for England etter EM, sier Hodgson.

Landslagssjefen har tatt ut Everton-spilleren Phil Jagielka som erstatter for Manchester City-stjernen. Jagielka spilte mot Norge lørdag.

Barry er ikke den første engelske spilleren som mister EM. Sist torsdag brakk tredjekeeper John Ruddy fingeren på trening. Han ble erstattet av Jack Butland.

England er i gruppe med Ukraina, Sverige og Frankrike i EM. (©NTB)