Roger Federer. (Foto: BENOIT TESSIER/Reuters)
Roger Federer. (Foto: BENOIT TESSIER/Reuters)

Federer tangerte Connors-rekord

Roger Federer innledet sin 50. Grand Slam-turnering på rad med enkel seier over Tobias Kamke i Roland-Garros.

Sveitseren måtte ha seks matchballer for å avgjøre kampen, men med 6-2, 7-5, 6-3 var han aldri truet. Federer tangerte rekorden til Jimmy Connors på 233 seirer i Grand Slam-turneringer.

– Det er en stor rekord, for den vitner om evne til å prestere over lang tid. Jimmy er en av de største noensinne, og han var med i 20 år. Jeg har også greid å ha suksess over tid, og det er utrolig at jeg har greid å tangere denne rekorden, sa Federer.

Han slår den ventelig i neste runde, der han møter rumenske Adrian Ungur.

Federer sikler også etter en annen Connors-rekord.

– Han vant 109 turneringer i karrieren sin. Jeg har 74. Er det mulig å ta ham igjen? 110 ville være et fint, rundt tall. Det ville være utrolig, men det er foreløpig bare en drøm. Jeg tar ett år av gangen, så får vi se.

Federer har 233 seirer og 35 tap i Grand Slam-turneringer. Han har vunnet 16 titler i de fire store turneringene.

Mandagens seier var også hans 50. i Roland-Garros, der han fikk sin Grand Slam-debut som wildcardspiller i 1999. Siden da har han mistet bare en Grand Slam-turnering. Det var US Open samme år, som han ikke var kvalifisert for.

– Jeg nyter å spille her. Når jeg spiller bra, følger statistikken også. Det er stort å ha spilt og vunnet her så ofte, og jeg håper det fortsetter, sa Federer, som har 50 seirer og 12 tap i Paris.

Han har riktig nok vunnet Roland-Garros bare en gang (i 2009), mens han har fire seirer i Australian Open, fem i US Open og seks i Wimbledon. (©NTB)