ØNSKER 17 ÅRING: Liverpool hiver seg inn i kampen om Fiorentinas Adem Ljajic.  (Foto: ALEXANDER KLEIN/Afp)
ØNSKER 17 ÅRING: Liverpool hiver seg inn i kampen om Fiorentinas Adem Ljajic. (Foto: ALEXANDER KLEIN/Afp)

Vraket fra landslaget etter sangnekt

Adem Ljajic er sparket ut av Serbias landslagstropp fordi han nekter å synge nasjonalsangen.

Det opplyste Serbias fotballforbund mandag. Avgjørelsen ble tatt av landslagssjef Sinisa Mihajlovic.

– Sinisa Mihajlovic ble av Ljajic informert om at han av personlige årsaker unnlot å synge nasjonalsangen før helgens kamp mot Spania, og at dette ikke vil endre seg. Dermed ga han spilleren beskjed om å reise hjem, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Den 20-årige Fiorentina-spilleren tilhører Serbias muslimske minoritet. Ifølge fotballforbundet kan han vende tilbake til landslaget «dersom han informerer Mihajlovic om at han endret innstilling».

Ljajic har tidligere spilt under Mihajlovic i Fiorentina, men treneren fikk sparken i fjor. Sist sesong var Ljajic i klammeri med daværende Fiorentina-trener Delio Rossi, som gikk til fysisk angrep på ham i raseri over spillerens ironiske applaus da han ble byttet ut. Rossi fikk sparken dagen etter, mens Ljajic ble utestengt resten av sesongen.

Mihajlovic ble ansatt som Serbias landslagssjef for en uke siden, og blant det første han gjorde var å få spillerne til å underskrive på regler for oppførsel. Ett av punktene er at samtlige skal synge nasjonalsangen før kampene. (©NTB)