Ole Gunnar Solskjær (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
 Davy Claude Angan jubler etter scoring for Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Davy Claude Angan jubler etter scoring for Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Solskjær om Hønefoss' poengran: – Smått utrolig

Et sjansesløsende Molde måtte gå av banen uten seier for første gang på seks kamper.

Hønefoss-Molde 1-1

Referat i livesenteret

Aka Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Fem kamper på rad hadde regjerende seriemester Molde gått av banen med tre poeng i lomma.

Mot Hønefoss måtte Ole Gunnar Solskjærs lag nøye seg med ett – etter å ha rundspilt vertene i store deler av kampen.

Se kampsammendrag øverst!

Skrøt av eget lag
– Det var fantastisk. Angrepsspillet vi viste var slik vi har lyst til å spille. De forsvarer seg godt, men vi skaper sikkert ti-tolv store sjanser, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

– At vi ikke står her med tre poeng er egentlig smått utrolig, men du er nødt til å være stolt over et lag som spiller fotball som vi har spilt i mai, legger Solskjær til.

Se intervju med Solskjær i TV 2 Play

Faktisk kunne Hønefoss ha stukket av med alle poengene hadde Rune Bolseth scoret på straffesparket hjemmelaget fikk i første omgang. I stedet kunne Davy Claude Angan sende Molde i ledelsen midtveis i omgangen.

Les også: Smerud: – Dommeren sa det skulle vært rødt

Mener eget lag hadde griseflaks
Bolseth gjorde opp for straffemissen og sørget for ny spenning i kampen da han på vakkert vis utlignet like før pause, men andre omgang tilhørte Molde.

– Vi har griseflaks. Vi spiller en veldig dårlig kamp. Molde har drøssevis med sjanser, men vi har en keeper (Steve Clark) som er helt fantastisk. Han redder poenget. Vi tar med oss poeng på en veldig dårlig dag, konstaterer Hønefoss' målscorer Rune Bolseth.

Se hele intervjuet med Bolseth i TV 2 Play

Første kamp i Hønefoss
Solskjær spekulerer i om banen kan være noe av grunnen til at avslutningene ikke satt.

– Jeg lurer litt på om guttene er litt dårlig vant med den type banedekke som er her. Vi har ikke vært her før, så det kan hende. Men måten vi spiller på og skaper sjanser på er jeg stolt over. Jeg kan ikke være misfornøyd med det, sier Solskjær.

Les også: Her blir Zymer Bytyqi (15) historisk

PS: Helge Haugen pådro seg gult kort for en hands. Hønefoss' midtbanemotor må dermed stå over mot Strømsgodset i første kamp etter ferien.

Slik var kampen:

Etter en rekke Molde-sjanser i innledningen kom Hønefoss på en kontring i kampens 9. minutt.

Joachim Magnussen fikk ballen litt til høyre for mål, før spissen ble taklet på 16-meterstreken. Dommer Tore Hansen lot først være å blåse, men ombestemte seg da assistentdommeren vinket.

Molde kunne dermed vært redusert til 10 mann, men Hovland slapp unna uten kort av noe slag. Straffesparket fra Rune Bolseth ble reddet av Espen Bugge Pettersen.

hønefoss-straffe000000
hønefoss-straffe000000

Hønefoss-keeper Steve Clark var strålende i starten og holdt hjemmelaget inne i kampen med flere kvalitetsredninger. Den beste leverte amerikaneren da han stoppet et skudd fra Magnus Stamnestrø nesten helt oppe i krysset.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

0-1: Etter 25 minutter var det likevel slutt på sjansesløsingen for Moldes del. Davy Claude Angan viste hvorfor Hønefoss-kaptein Frode Lafton valgte å hylle ham før kampen da han med utsiden av foten avsluttet lekkert forbi Clark.

anganscoring000000
anganscoring000000

1-1: Ett minutt før pause fikk Rune Bolseth drømmetreff fra 20 meter. Midtbanespilleren hadde brent et straffespark tidligere i kampen, men denne gangen var det ingenting i veien med presisjonen: Bolseth skrudde ballen vakkert opp i lengste kryss.

bolsethgoal000000
bolsethgoal000000

Ett kvarter av andre omgang var spilt da Angan var frempå igjen. Spissen fintet seg forbi Hovda og skjøt raskt fra skrått hold, men Clark fikk opp armene tidsnok og reddet skuddet.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!

Molde hadde et knippe eventyrlige sjanser til å avgjøre i sluttminuttene. En Angan-scoring ble korrekt avblåst for offside, mens innbytter Daniel Chukwu Chima satte ballen centimetre utenfor alene med keeper Steve Clark.

Lagene:

Hønefoss (4-4-2): Clark - Adalsteinsson, Hovda, Lafton, Larsen - Mora, Haugen, Bolseth, Riski - Mendy, Magnussen.

Benken: Stubhaug, Olsen, Dahl, Kaland, Riski, di Vita Jensen, Beugre.

Molde (4-3-3): Pettersen - Linnes, Hovland, Forren, Rindarøy - Hoset, Eikrem, Stamnestrø - Gatt, Berget, Angan.

Benken: Søderberg, Vatshaug, Mostrøm, Simonsen, Chukwu, Tripic, Camara.