Yarrah Boko_MG_4012
Yarrah Boko_MG_4012

Yarrah Boko nummer 4 i Elitloppet

Yarrah Boko tapte kampen om posisjonene underveis, og måtte ta til takke med 4. plassen i Elitloppets finale på Solvalla travbane i Stockholm søndag.

Commandor Crowe vant løpet. Seieren var verdt hele tre millioner svenske kroner, mens Yarrah Boko fikk 300.000 kroner for fjerdeplassen i finalen og 250.000 kroner for seieren i kvalifiseringen.

– Ja, jeg ble veldig overrasket da Commander Crowe fikk overta teten, og da gikk min plan i vasken. Det er nesten umulig å vinne dette løpet fra posisjonen utvendig for lederen, men hesten har et hjerte av gull og kjempet som vanlig helt til målstreken.

– Dersom vi hadde fått et ryggløp i annetspor, er Yarrah Boko helt i toppen, muligens vinneren, sier kusk Ulf Ohlsson til NTB.

Også trener Trond Anderssen mente det var ergerlig at Yarrah Boko ble taperen i kampen om posisjonene, men var likevel godt fornøyd med sin øyensten.

– Yarrah Boko var klart bedre i dag enn i Oslo for to uker siden. Han var lettere i kroppen, og hesten blir bedre og bedre. Vi går en spennende sommer i møte, sier Anderssen.

Norske Trond Smedshammer har base i USA, og han trener Arch Madness som ble nummer to i finalen. Han var oppgitt over kuskens disposisjoner.

– Ja, det må jeg si. Det var virkelig ikke meningen at Brian Sears skulle slippe teten halvveis ute i løpet, og jeg er sjokkert over denne disposisjonen, sier Smedshammer til NTB.

– Det har vel ikke gått så veldig bra for de norske hestene i dag, så jeg håper jeg reddet kvelden for mange nordmenn med denne seieren, sier Haugstad.

Tre norske hester oppnådde annenplasser i den knallharde konkurransen. Svenske Hallsta Lotus vant Elitkampen for kaldblodshestene på topptiden 1.19,9, og to lengder bak vinneren fulgte Moe Brage med Eirik Høitomt i sulkyen.

– Vi fikk et helt perfekt løp bak Hallsta Lotus hele veien, men Moe Brage møtte rett og slett en hest som var bedre i dag, sier Høitomt.

I travrittet ble norske Moon Dreamer nummer to etter et helt perfekt ritt av svært dyktige Kristine Kvasnes. Også Frode Hamres Winmecredit var mektig god toer i et løp for femåringer. Winmecredit travet fantastiske 1.11,8 over mellomdistanse, og fikk med seg 100.000 svenske kroner hjem. (©NTB)