Rafael Nadal (Foto: Gregorio Borgia/Ap)
Rafael Nadal (Foto: Gregorio Borgia/Ap)

Blir Nadal historisk?

Rafael Nadal kan med seier i det åpne franske mesterskapet gå forbi Björn Borg som den mestvinnende mannen i tennisklassikeren.

Søndag starter det åpne franske mesterskapet.

I den eneste Gran Slam-turneringen som spilles på grus kan Rafael Nadal virkelig leve opp til kallenavnet «Kongen av grus».

Kan gå forbi Börn Borg
Vinner spanjolen tar han nemlig sin syvende tittel i Roland Garros og går dermed forbi den svenske legenden Björn Borg som også har seks titler.

Men Nadal kan ikke forvente å bare spasere til seier.

Novak Djokovic har tatt over tronen som nummer en på verdensrankingen.

Serberen vant i fjor tre av de fire Grand Slam-turneringene, kun Roland Garros slapp unna for 25-åringen.

Aldri vunnet Roland Garros
Djokovic har aldri vunnet grusturneringen og vil nok bli den åttende på listen over mannlige tennisspillere som har vunnet alle fire turneringene. Rafael Nadal ble syvende da han vant US Open i 2010 og Roger Federer har også klart bedriften.

Rafael Nadal Novak Djokovic (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Afp)
Rafael Nadal Novak Djokovic (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Afp)

Federer har sett både Djokovic og Nadal gå forbi på verdensrankingen, men det var sveitseren som i fjor stoppet Djokovic' utrolige seiersrekke på 43.

Foruten de tre store er David Ferrers navn nevnt mye når det kommer til favoritter i årets utgave av Roland Garros. Spanjolen presset Nadal både i finalen i Barcelona og i semifinalen i Roma tidligere i år og kan være en outsider til å stikke av med trofeet.

Williams favoritt
På damesiden er det 10 år siden Serena Wililams tok sin eneste tittel i det åpne franske mesterskapet, men formen er god og amerikaneren vant i Madrid etter å ha slått både Caroline Wozniacki og Maria Sjarapova og kom også til semifinalen i Roma før hun trakk seg forut for kampen mot Li Na. I den formen Williams er nå er det vanskelig å komme utenom henne i favorittsjiktet.

I tillegg til Williams er Sharapova en spiller som har imponert på grus så langt denne sesongen. Seier i Stuttgart og seier i Roma betyr at også verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver kan komme til å bite fra seg i årets turnering. Sharapova og Wililams vil møtes i kvartfinalen om begge kommer så langt.

Verdenseneren sliter i Frankrike
Verdens best rangerte spiller er Victoria Azarenka som har vunnet 35 kamper og kun tapt tre denne sesongen. 22-åringen har aldri kommet lenger enn kvartfinalen i det åpne franske, men har vist form også på grus i år med finaletap i både Stuttgart og Madrid.

Turneringen spilles fra 27. mai til herrenes finale spilles 10. juni.

Da vil det være klart om Rafael Nadal vil trone alene på toppen over herrer som har vunnet turneringen.

Hvem tror du vinner? Si din mening i kommentarfeltet under.