degendtmontasje
degendtmontasje

Giro-sensasjon gråt for kjæresten

Emosjonelt for etappevinneren på Passo dello Stelvio.

Passo dello Stelvio (TV 2 Sporten): Thomas de Gendt måtte ha noen minutter for seg selv etter seieren på Giro d'Italias hardeste etappe med målgang 2757 meter over havet.

Med tv-kameraene rundt seg felte belgieren noen tårer mens han så ut til å være i sin egen verden.

– Man trener hele året, og så på en etappe som denne.... Jeg tenkte på kjæresten min og hvordan det var for henne å se dette på tv. Jeg led så mye de siste 20-30 kilometerne, og så kom bare alt ut de første to minuttene etter målgang. Det er veldig emosjonelt for meg, sier Thomas de Gendt til tv2.no.

Se intervju i videovinduet øverst

25-åringen skal gifte seg med sin forlovede i sommer, og valgt derfor å satse på Giroen i stedenfor Tour de France. Nå ligger han på fjerdeplass sammenlagt før avslutningen i Milano, 2.18 bak ledende Joaquim Rodriguez. Men Vacansoleil-syklisten tar ikke helt av - i hvert fall ikke ennå.

– Jeg tror ikke jeg kan vinne Giroen, selv ikke etter denne dagen. Hvis jeg kan beholde plassen min, eller til og med komme på pallen, vil jeg være veldig fornøyd. Dette er bare min andre "Grand Tour", så dette er allerede fantastisk for meg, sier de Gendt.

Kan ta Hesjedal
På papiret er Ryder Hesjedal favoritt før den siste tre milene i Milano sentrum søndag. Men de Gendt er ikke av kampen om rosa trøya. Stelvio-triumfatoren har sterke tempoetapper å vise til, blant annet ble han nummer tre på tempoetappen i Grenoble i Tour de France 2011.

Les også: Hesjedal fortsatt Maglia Rosa-favoritt

Der slo de Gendt Hesjedal med 3.27 på 42,5 kilometer. Men Vacansoleil-rytteren tror ikke på noen reprise fra i fjor.

– Det var annerledes. Da veltet jeg på første etappe, og holdt på å brekke kragebeinet. Så da tok jeg det rolig i to uker og var uthvilt til avslutningen. Nå er det veldig annerledes. Jeg må gå i kjelleren hver dag for ikke å miste tid. De siste to dagene har vært veldig harde, så jeg tror ikke jeg kan gjøre det like bra som på tour-tempoen i fjor. Men jeg tror jeg er blant de beste temporytterne av de på topp 15, så jeg er ganske sikker påå å beholde plasseringen min, kanskje jeg kan ta 3.plassen. Hesjedal er i best posisjon til å vinne, avslutter de Gendt.

Thomas de Gendt. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)
Thomas de Gendt. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)