Spania (Foto: Ennio Leanza/Ap)
Spania (Foto: Ennio Leanza/Ap)

Spanias debutant scoret da EM-oppkjøringen startet

De regjerende europamesterne startet forberedelsene til EM med å slå Serbia 2-0.

Spania-Serbia 2-0

Se målene i videovinduet øverst

Spania regnes blant de absolutte favorittene til å stikke av med trofeet når fotball-EM sparkes i gang i Polen og Ukraina 8. juni.

Ikke bare er landet regjerende verdensmestere og europamestere, men de gikk også gjennom sin relativt lette kvalifiseringsgruppe med åtte seire av åtte mulige, og 26-6 i målforskjell.

Debuterte med scoring
Lørdag startet oppkjøringen til sluttspillet med privatlandskamp mot Serbia i Sveits, og selv om samtlige spillere fra Barcelona, Athletic Bilbao og Chelsea ikke var med i troppen, ble det relativt grei skuring for Vicente del Bosques mannskap.

Roberto Soldado og Alváro Negredo fikk tillit fra start på topp i en for Spanias del uvant 4-4-2-formasjon, men det var innbytter Adrián Lopez som fikk fart på sakene da han kom inn etter pause.

Atlético Madrid-spissen fikk sin debut for Spania, og takket for tilliten ved å score kampens første mål etter 64 minutter.

24-åringen kom seg fri på bakerste stolpe, og kunne stange inn sitt 1-0 fra kort hold.

Tvilsom straffe
Ti minutter senere løp han alene mot mål med en Serbia-forsvarer i hælene, snublet i sine egne ben, og ble tildelt straffespark. Av reprisen var det vanskelig å se om forsvareren fikk en ørliten berøring som gjorde at Adrián gikk i bakken, men straffen virket å være av det billige slaget.

Fra ellevemeteren var Málagas Santi Cazorla sikkerheten selv, plasserte ballen midt i mål forbi en utspilt keeper, og sørget for sluttresultat 2-0 på AFG Arena i St. Gallen.

Neste kamp for Spanias del er oppgjøret mot Sør-Korea 30. mai kl. 20.45. Kampen ser du på TV 2 Sport 1 og tv2sumo.no.

Lagoppstilling Spania (4-4-2):
Casillas - Juanfran, Ramos, Albiol, Alba - Navas, Bruno, Alonso, Cazorla - Soldado, Negredo

Lagoppstilling Serbia (3-5-1-1):
Kahriman - Tosic, Ivanovic, Subotic - Basta, Duricic, Ignjovski, Radovanovic, Kolarov - Ljajic - Lekic

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk