Katharina Stiberg. (Foto: BEN STANSALL/Afp)
Katharina Stiberg. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Snildal og Stiberg til semifinale

De norske svømmerne fortsetter å levere i Debrecen.

Ingvild Snildal og Katharina Stiberg tok seg videre til semifinaler på henholdsvis 200 meter butterfly og 50 meter bryst i langbane-EM i svømming i Ungarn lørdag.

Snildal presterte også dagen etter EM-gullet på 100-meteren. Hun er likevel ikke noen klar medaljekandidat med niende beste tid i kvalifiseringen.

Asker-svømmeren slo inn på 2.13,09. Det var drøye fem sekunder bak ungarske Katinka Hosszu, som hadde best tid. 17-årige Emilie Løvberg ble slått ut i kvalifiseringen på samme distanse.

Stiberg gikk til semifinale på 50 meter bryst med 13. beste tid. 23-åringen ble klokket inn på 32,29, som var 91 hundredels sekund bak Petra Chocova fra Tsjekkia. Semifinalene svømmes senere lørdag.

Henriette Brekke var kun hundredeler fra å nå en semifinale på 50 meter fri, men endte med 20. beste tid i kvalifiseringen. Heller ikke Cecilie Johannessen, Susann Bjørnsen eller Monica Johannessen maktet å ta seg til semifinale.

Det norske herrelaget på 4 x 200 meter fri endte sist i kvalifiseringen med 7.33,64. Det var 17,97 sekunder bak Italia, som gikk til finale med beste tid. For det norske laget svømte Gard Kvale, Marco Bomstad, Ole Martin Ree og Sindri Jakobsson. (©NTB)