Barcelona (Foto: JOSEBA ETXABURU/Reuters)
Barcelona (Foto: JOSEBA ETXABURU/Reuters)

Barcelona vant cupfinalen i Guardiolas avskjedskamp

Copa del Rey-finalen mot Athletic ble avgjort på 25 minutter.

Athletic Bilbao-Barcelona 0-3

Ingen lag har vunnet flere spanske cupfinaler enn Barcelona og Athletic.

Før lørdagens oppgjør mellom lagene stod den baskiske stoltheten med 23 titler. Etter oppgjøret var det giganten fra Katalonia som kunne løfte sitt 26. trofé.

Tidlig scoring
Det var ikke annet enn oppskriftsmessig i Pep Guardiolas siste kamp som manager for Barca, for klubben står nå med 18 strake kamper uten tap mot rødstripene fra Bilbao.

Pedro Rodriguez var mannen som startet scoringsballet for Barcelona, og det tok bare to minutter før jubelen brøt løs på Estadio Vicente Calderón i Madrid.

Athletic klarte ikke å klarere skikelig på en corner, og Pedro kunne klinke inn 1-0 fra elleve meter.

Pep Guardiola (Foto: JOSEP LAGO/Afp)
Pep Guardiola (Foto: JOSEP LAGO/Afp)

Messi med nytt mål
Etter 20 minutter var det uforlignelige Lionel Messi som doblet ledelsen. Den lille store fra Argentina mottok en utsøkt stikkball fra Andrés Iniesta, og alene med keeper plasserte han ballen i nettaket fra spiss vinkel.

Like etterpå sørget Pedro for kampens tredje scoring. Xavi la igjen ballen på sekstenmeteren, og Pedro satte fart og curlet ballen i lengste hjørne helt nede ved stolperota.

Dette var mer enn nok til å vinne kampen, og mer skjedde det heller ikke i målprotokollen. Pep Guardiola sikret seg dermed sitt 14. og foreløpig siste trofé på toppnivå som manager for Barcelona siden 2008, før 41-åringen nå går en uviss fremtid i møte.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk