Den ser mistenkelig ut som en vanlig coupe   men merk kanten øverst i A stolpen, så ser du at dette dreier seg om en cabriolet.  (Foto: Scoopy)
Den ser mistenkelig ut som en vanlig coupe men merk kanten øverst i A stolpen, så ser du at dette dreier seg om en cabriolet. (Foto: Scoopy)

BMW 4-serie: Her er BMWs neste cabriolet

Kan bli starten på noe helt nytt.

BMWs 3-serie er på ingen måte komplett, selv om vi nå har fått sedan og straks får stasonsvogn. Vi må nemlig vente litt lenger på både coupe og cabriolet - og etterhvert også en Grand Tourer (firedørs coupe).

Men de er nok ikke langt unna. Trolig vil både coupe og cabriolet være tilgjengelig neste sommer.

Spørsmålet er om det da vil bli under en helt ny modellbetegnelse. Det er nemlig mye som tyder på at 3-seriens cabriolet og coupe vil få navnet 4-serie.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: BMWs lille SUV blir ny – se forskjellen!

M3 mot slutten?

Det vil i tilfelle være første gangen at denne betegnelsen brukes. Det innebærer også noe helt annet – og meget spesielt -nemlig at det ultratradisjonelle M3-navnet på den mest sportslige coupeen kan være på vei bort.

Det kan også være noe av forklaringen på hvorfor det har lekket en rekke bilder av M3-sedanen, men ingen av det som kan bli hetende M4. Til tross for at det tradisjonelt sett har vært coupeen som lanseres først ...

BMWs neste cabriolet nærmer seg. (Foto: Scoopy)
BMWs neste cabriolet nærmer seg. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: BMW 3-serie: Ser du hva som er spesielt med denne?

Ikke stofftak

Det hersker altså en viss forvirring rundt dette med navnet. Men uavhengig av hvilken seriebetegnelse bilen får, kan vi slå fast at den i alle fall baserer seg på 3-serien.

Men som vi så på forrige generasjon, kan det bli et noe annerledes utseende på todørsmodellene.

Cabrioleten kommer åpenbart med ståltak igjen – og styrer dermed unna stofftaket som har hatt en slags renessanse de siste årene – blant annet i 6-serie cabriolet.

Ikke stofftak på denne - men kommer kanskje etterhvert? Mange ønsker nå at det skal synes at en har kjøpt cabriolet - da er ikke ståltak det beste ... (Foto: Scoopy)
Ikke stofftak på denne - men kommer kanskje etterhvert? Mange ønsker nå at det skal synes at en har kjøpt cabriolet - da er ikke ståltak det beste ... (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: BMW 3-serie Touring: Slik blir BMWs nye storselger