Morsomme og annerledes biler, men Lancia har ikke hatt regulær import til Norge de siste årene. Illustrasjonsbilde: Lancia Ypsilon
Morsomme og annerledes biler, men Lancia har ikke hatt regulær import til Norge de siste årene. Illustrasjonsbilde: Lancia Ypsilon

Lancia: - Ville det vært lønnsomt å bli importør av dette merket

Har ikke vært i Norge på lenge - noe å satse på?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Tror du det ville vært lønnsomt å starte opp import av Lancia til Norge?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei sann!

Lancia er et kult, annerledes og morsomt merke, med mange flotte biler. Monte Carlo og Stratos er blant favorittene, bare for å nevne to. Jeg kunne jo fortsatt med Delta Integrale, Fluvia, Gamma – ja i det hele tatt, det er mange godbiter å ta av ...

Jeg hadde også sansen for den langt mer folkelige Beta som du kanskje husker fra 70-tallet. Holdt faktisk på å kjøpe en slik for noen år siden. Av alle ting fikk vi den i innbytte der jeg jobbet.

Det gleder meg oppriktig og stort de få gangene jeg møter en Lancia langs den norske landeveien – ny eller gammel – men det skjer dessverre ikke så ofte.

Lancia Fluvia
Lancia Fluvia
Lancia Thesis
Lancia Thesis

Når det er sagt, må jeg innrømme at jeg "sliter litt" med designet på nyere Lancia, slik som for eksempel Thesis og Ypsilon.

Det er rimelig sært og annerledes, og selv om entusiastene sikkert er uenig, så tror jeg nok allikevel at den store allmuen blant befolkningen er enig med meg i dette.

Dette sammen med rykter om litt småfrynsete kvalitet og ikke den store suksessen blant de som har importert merket til Norge tidligere, utgjør i sum at jeg ville nok investert mine hardt beskattede og oppstarte sparepenger i andre prosjekter enn import av Lancia..

Men for all del – jeg håper inderlig at det finnes noen der ute som ser potensialer jeg ikke ser – som har penger – og som tør å satse.

Jeg har sagt det før og sier det mer enn gjerne igjen: Jeg skulle gjerne sett et langt større mangfold av biler på norske veier!


Les også: Lancia Thema 8.32: Unik familiesedan med superbilmotor

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: