Carew
Carew

Klemetsen vil starte kronerulling for å hente Carew til Viking

Den tidligere bokseren Ole Klemetsen jobber med å hente klubbløse John Carew til Viking.

VIDEO: Se TV 2 Sportens reportasje om John Carews fremtid i videovinduet øverst!

Den tidligere bokseren Ole Klemtesen håper en kronerulling blant tilhengerne kan bidra til å hente forsterkninger til Viking, skriver Rogalands Avis i sitt oppslag på fredag.

LES OGSÅ: Carew ferdig i West Ham
LES OGSÅ: Åpen John Carew frir til Drillo: - Jeg vil spille VM for Norge i 2014

Viking har slitt stort med å score mål denne sesongen - og trener Åge Hareide har varslet at han vil hente inn en ny angriper i løpet av sommeren.

Men Viking har sagt nei til Hareide på forespørselen om midler til en ny spiss.

ra
ra

Oppfordrer til kronerulling
Nå får Viking-treneren hjelp fra uventet hold. For Ole Klemetsen vil starte en «innsamlingsaksjon» for å hente klubbløse John Carew til Viking Stadion.

– Om Viking drar i gang en kronerulling, så skal jeg være den første til å legge 1000 kroner i bøssen, sier bokselegenden Ole Klemetsen til Rogalands Avis.

Klemetsen fikk idéen da leste at John Carew vurderer å vende hjem til Norge.

– Om klubbstyret sier det ikke er nok penger til å kjøpe nye forsterkninger, så stemmer det nok. Derfor foreslår jeg at Viking kan sette ut bøsser på stadion hvor folk kan legge i penger. Hvor mye folk vil gi er opp til den enkelte, poengterer Klemetsen – kanskje vel vitende om at innbyggerne i oljehovedstaden Stavanger er de som tjener mest i landet. 41 prosent av husholdningene i byen tjente over 550.000 kroner etter at skatten var betalt, viste oversikten i forbindelse med skattelistene i fjor høst.

Mens landslagsgutta forbereder seg til den TV 2-sendte landskampen mot England på Ullevaal lørdag, nyter Carew for tiden livet i franske Cannes.

VIL HA CAREW: Bokselegenden Ole Klemetsen vil hente John Carew
  til Viking. (Foto: Schønhaug, Bjørn Harry/NTB scanpix)
VIL HA CAREW: Bokselegenden Ole Klemetsen vil hente John Carew til Viking. (Foto: Schønhaug, Bjørn Harry/NTB scanpix)

Derfor foreslår jeg at Viking kan sette ut bøsser på stadion hvor folk kan legge i penger. Hvor mye folk vil gi er opp til den enkelte

Frykter Carew er ferdig på landslaget
Landslagssjef Egil Drillo Olsen sa til TV 2 Sporten torsdag at han frykter at John Carew har spilt sin siste landskamp for Norge.

– Ja, det kan du gjerne si at jeg frykter. Men jeg håper fremdeles at han ikke har gjort det, sa Drillo til TV 2 Sporten.

Også landslagsspillerne er redd for at John Carew stopper på 91 kamper for Norge.

– Jeg er like spent på det som du er. Jeg tror han har en stor jobb å gjøre for å komme seg i toppslag fysisk igjen. I tillegg må han selvfølgelig finne seg en klubb, mente kaptein Brede Hangeland.

West Ham ble fristilt av West Ham tidligere denne uken.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

PÅ NATTKLUBB MED DROGBA: John Carew la ut dette bildet på sin
  Twitter-konto sammen med Didier Drogba på en nattklubb i Cannes. (Foto:
  www.twitter.com/)
PÅ NATTKLUBB MED DROGBA: John Carew la ut dette bildet på sin Twitter-konto sammen med Didier Drogba på en nattklubb i Cannes. (Foto: www.twitter.com/)

– Det vil jeg ikke svare på nå, vi får se hva som skjer

Ordknapp agent om fremtiden
Carews mangeårige agent Per A. Flod vil overfor TV 2 Sporten ikke spekulere i hvor angriperen kommer til å fortsette karrieren.

– Det vil jeg ikke svare på nå, vi får se hva som skjer, sa en ordknapp Flod til TV 2 Sporten.

Flod vil heller ikke si noe om Carew ønsker å fortsette karrieren, eller om han legger skoene på hylla etter en lang og innholdsrik karriere.

– Vi får se litt på det også, det er mange elementer vi må diskutere og snakke om, konkluderte agenten.

Legger opp?
TV 2 Sportens eksperter Henning Berg og Mini Jakobsen er usikre på om Carew i det hele tatt kommer tilbake på fotballbanen.

– Jeg tror ikke at han kommer tilbake. Jeg har kjent ham i mange år og han er først og fremst en livsnyter, sier Mini.

– Det er mulig at han kommer tilbake, men det krever en stor jobb av John Carew selv. Han må i så fall komme til en klubb som følger ham opp, og som er tett på ham hele tiden, mener Henning Berg.

LES OGSÅ: Her er Norges nye landslagsdrakter

NYTER LIVET: John Carew nyter livet i franske Cannes for tiden.
  Dette bilde har han lagt ut på Twitter. (Foto: www.twitter.com/)
NYTER LIVET: John Carew nyter livet i franske Cannes for tiden. Dette bilde har han lagt ut på Twitter. (Foto: www.twitter.com/)

Tviler på Norge-retur
Berg tviler på at Carew vender tilbake til Norge for å spille i en klubb i Tippeligaen.

– Ronny Johnsen gjorde det jo i Vålerenga og spilte seg til slutt inn i landslagsdiskusjonen. Men jeg er usikker på om Carew er typen til å gjøre det samme, sier Berg - og får støtte av Mini:

– Vi får nok aldri Carew tilbake så god som vi hadde ham. Han er ikke kapabel til å komme opp på det nivået han har vært tidligere, sier Mini til TV 2 Sporten.

Tror du John Carew ender opp i Viking? Ta debatten i kommentarfeltet under!