Andreas Thorkildsen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Thorkildsen glad for at Olympiatoppen stenger mosjonistene ute

Spydkasteren gleder seg over at toppidrettssenteret kun skal brukes av profesjonelle utøvere før OL.

Olympiatoppen (TV 2 Sporten): I ukene før OL stenges Olympiatoppen for mosjonister. Det gleder et av Norges fremste gullhåp i London, Andreas Thorkildsen. Han mener toppidrettssenteret burde vært forbeholdt profesjonelle utøvere hele året.

– Jeg trives veldig godt med at det blir en helt annen intensitet på treningen når man bare har idrettsutøvere. For min del skulle jeg ønske de hadde det slik hele året.

Annen holdning i USA
Thorkildsen har brukt store deler av oppladningen til året sesong i San Diego, USA. Der foregikk treningene på et olympisk senter som er forbeholdt utøvere som holder et visst internasjonalt nivå.

Spydkasteren mener at slike treningsforhold er med på å skape et treningsmiljø som alle toppidrettsutøvere burde være en del av.

– Det er noe med hele holdning som er der når man trener. Den blir mye bedre når man har folk med samme ambisjoner i samme rom, forteller 30-åringen.

Deilig å være i Norge
Nå er Thorkildsen tilbake i Norge for å finsikte formen i månedene frem mot avreise til London.

Det å kunne ta oppladningen på hjemmebane er noe gullhåpet setter stor pris på. For det er ikke alltid like gøy å dra til andre siden av kloden i forkanten av mesterskap.

– Sånne ting spiller inn, det er ingen tvil om det. I motsetningen til for eksempel Sør-Korea i fjor, som er en av de kjedeligste plassene jeg har vært, er det bedre for meg å være hjemme.

Onsdag 8. august er det kvalifisering til spydfinalen i London. Lørdag 11. august skal Thorkildsen kaste for sitt tredje strake OL-gull.

Se reportasjen med Thorkildsen i videovinduet øverst