kristoffskulder
kristoffskulder

Kristoff irritert etter «usportslig» spurtduell

Nordmannen klarte såvidt å holde seg på sykkelen etter et ublidt møte med Francesco Chicchi.

Vedelago (TV 2 Sporten): Alexander Kristoff lå perfekt plassert på hjulet til Mark Cavendish med én kilometer til mål på dagens 18. etappe av Giro d'Italia.

Men det som skulle bli nordmannens virkelige sjanse til en etappeseier i treukersrittet ble ødelagt av en litt for hissig italiener.

Men en brå manøver sendte nemlig Omega Pharma-QuickStep-rytter Francesco Chicchi Kristoff ut av balanse. Reprisene viste tydelig at det ødela spurten til nordmannen.

– Chicchi holdt på å velte meg med 700 meter igjen. Jeg måtte bråbremse og mistet hjulet til Cavendish. Jeg satt egentlig veldig fint med frem til det og hadde gode bein, forteller Kristoff til TV 2 Sporten.

– Usportslig
Det er ikke uvanlig at det blir tett kamp mellom spurterne de siste kilometerne. Spesielt rytterne som ikke har et lag til å passe på seg er i en utsatt posisjon. Likevel synes Kristoff at dytten var Chicchi var i overkant av det han er vant med.

– Det var utrolig surt. Det er sånt som skjer, men han skviset meg skikkelig der. Jeg holdt på å gå rett på trynet, for han holdt på å dytte meg inn i hjulet på han foran. Jeg synes egentlig det var veldig dårlig gjort.

– Var det usportslig?

– Ja, jeg synes det. Han så at jeg var der, men likevel dro han rett over.

Se spurten i videovinduet øverst

Mener Kristoff har gjort det samme
Chicchi er ikke helt enig med Kristoff når TV 2 Sporten konfronterer ham med uttalelsene til nordmannen. Og mener at Kristoff ikke bør være den første til å klage på andre spurtere.

– Du vet, det er sånn som kan skje i en spurt. Noen ganger bremser du, andre ganger ikke. I dag prøvde jeg ikke å bremse. Jeg er lei meg på hans vegne, men det er ikke sånn at vi er på samme lag og at jeg bare kan la ham passere, sier Chicchi.

– Sånn er det i spurten. I dag var jeg borti han, men i de fem siste spurtene har han alltid stengt meg.

Les også: Italiensk spurtkanon (22) smadret Cavendish

31-åringen vil likevel presisere at han ikke ønsker at han og Kristoff skal bli uvenner.

– Jeg skal se på det i morgen og da kan vi ta en prat sammen.

Kristoff endte til slutt inn på en 7. plass, mens Chicchi ble nummer 8. Andrea Guardini vant etappen foran Mark Cavendish.

Se intervjuet med Kristoff her:

618305

Har Kristoff noe å klage på, eller var det en grei manøver fra Chicchi?