Gromstad
Gromstad

Her blir Gromstad båret til sitt siste hvilested

– Han var han som brydde seg om absolutt alle.

Arendal (TV 2 Sporten): Nåværende Rosenborg-trener Jan Jönsson var mannen som hentet avdøde Tor-Marius Gromstad (22) til Stabæk. Svensken var trener i Bærum fra 2005 til 2010, hadde stor påvirkning på Gromstads utvikling som spiller i tre år.

Les også: Lagkamerat sang for Gromstad i kirken

Torsdag var det brått tid for å ta endelig farvel. Gromstad ble funnet død i Oslo, så altfor ung.

– Fotballmiljøet hører sammen og står sammen på en dag som denne. Og hvorfor er vi samlet her i dag? Han var jo en person som sto for noe utover det vanlige. Jeg er nesten litt ufin når jeg sier at det var derfor vi hentet ham til Stabæk. Han var mer enn det rene fotballtalentet, sier Jönsson.

Og utdyper:

– Tor-Marius var lagspilleren som brydde seg om medspilleren sin, han som satt på benken, han som var skadet og kjæresten hans. Han var det gode medmennesket, sier Jönsson etter dagens begravelse.

F.v. Bjarni Olafur Eiriksson, Herman Sørby Stengel og Torstein Andersen Aase før kampen i forbindelse med dødsfallet til Tor-Marius Gromstad (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
F.v. Bjarni Olafur Eiriksson, Herman Sørby Stengel og Torstein Andersen Aase før kampen i forbindelse med dødsfallet til Tor-Marius Gromstad (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Daniel Nannskog har tidligere uttrykt både sinne og sorg etter Gromstads bortgang.

– Det var varmt og rørende med fantastisk fine taler fra venner og familie. Det var tungt, men samtidig fint, sier Nannskog.

Jon Inge Høiland spilte med Gromstad som Stabæk-spiller.

– Fotball blir selvsagt ubetydelig, sier en tydelig preget Høiland.

Lagkamerat sang
Flere av norsk fotballs største profiler var til stede da Tor-Marius Gromstad ble gravlagt torsdag ettermiddag. En fullsatt kirke fikk se familie, venner og fotballkolleger ta farvel med Stabæk-spilleren som kun ble 22 år gammel.

Gromstad ble funnet død på en byggeplass i Oslo forrige mandag.

En av dem som holdt tale var tidligere Stabæk-kaptein Morten M. Skjønsberg. Skjønsberg hyllet Gromstad som en fantastisk takler – en som pleide å skremme vettet av Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog på trening. Skjønsberg sang også for Gromstad.

Tor-Marius Gromstad ble meldt savnet 12. mai og ble funnet død i Oslo sentrum to dager seinere. Da hadde medspillere, venner og hjelpemannskaper lett etter 22-åringen i 48 timer.

Les også: Stabæk-spillerne rett til begravelse etter Viking-kamp

Tor-Marius Gromstad
Tor-Marius Gromstad