Politiet målte 80 åring fra Kongsvinger til 128 kilometer i timen i 80 sonen.
(Illustrasjonsfoto). (Foto: Sigurd Knudsen/TV 2)
Politiet målte 80 åring fra Kongsvinger til 128 kilometer i timen i 80 sonen. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Sigurd Knudsen/TV 2)

UP satt ut av spill

50 tjenestemenn er tatt ut i streik.

Etter at forhandlingene for ansatte i stat og kommune brøt sammen torsdag morgen, er mellom 25.000 og 30.000 arbeidstakere tatt ut i streik.

Dette påvirker også politiet – og ikke minst Utrykningstjenesten. UP-sjef Runar Karlsen sier til Aftenposten at rundt 50 tjenestemenn er tatt ut i streik på landsbasis.

I praksis betyr det imidlertid at hele Hordaland er mer eller mindre helt satt ut av spill – og situasjonen er den samme i Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trøndelag.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Broom har nesten 26.000 venner på Facebook – er du en av dem?

Østlandet mindre berørt

De 50 personene tilsvarer omtrent 1/6 av normal arbeidsstyrke, ifølge Aftenposten. Karlsen sier til avisen at østlandsområdet ikke blir påvirket på samme måten som mange andre deler av landet.

Blant annet er det full innsats i Telemark, Vestfolk, Østfolk, Akershus, Hedmark og Oppland. Men Buskerud er rammet.

LES OGSÅ: Stemmer det at gamle politibiler går som et uvær?

Frykter langvarig streik

Nå som sommeren virkelig har slått innover det ganske land, er det naturligvis ekstra frustrerende for UP-sjefen at de ikke får gjort jobben sin skikkelig. Tørre veier og sol betyr ekstra trøkk både på MC og biler.

– Vi får redusert innsats på veiene, mindre overvåkinger og færre kontroller, sier han ifølge Aftenposten.

UPs målsettingen er naturligvis å forhindre farlig trafikkoppførsel som kan føre til ulykker. Frykten er at det nå skal bli en langvarig streik – slik at enkelte bilister vil ta seg til rette i trafikken.

LES OGSÅ: UP forfølges av Facebook