milner
milner

Milner tror City- og Chelsea-suksess vil hjelpe England

Triumfene i Premier League og Mesterligaen skal sørge for EM-jubel.

Se pressekonferansen med James Milner og Joleon Lescott øverst

Lørdag møter England Norge til EM-oppkjøringskamp. Ullevaal er utsolgt. Det er duket for en festkveld for norske fotballfans i hovedstaden.

For England er kampen en viktig del av oppkjøringen til mesterskapet i Polen og Ukraina. Roy Hodgson skulle i utgangspunkten være på plass under dagens pressekonferanse i Manchester, men Det engelske forbundet valgte å utsette hans møte med pressen til i morgen.

I stedet var det Manchester City-spillerne James Milner og Joleon Lescott som var Englands representanter. Begge var nylig med på å ta sin første Premier League-tittel med City.

Totalt er det fire City-spillere i England-troppen. I tillegg er det fire spillere fra de nybakte Mesterliga-vinnerne Chelsea. James Milner tror at triumfene kan hjelpe England inn mot EM.

– Flere av spillerne våre går inn i turneringen «on a high» og er fulle av selvtillit. Det er det man vil ha. Å vinne er en vane og man ønsker å ha den vinnermentaliteten i laget. Flere av spillerne har fått en smak av suksess allerede, mener Milner.

Les: Her er Norges nye landslagsdrakter
Se Sportslunsj fra Ullevaal: – Slik starter trolig Norge

Mot Norge har de fire Chelsea-spillerne fått fri, samt at Wayne Rooney mangler på grunn av skade. Det åpner for at andre spillere kan vise seg frem for Hodgson.

– Man kan få skader eller suspensjoner, det skjer alltid i turneringer. Hver enkelt spiller må være klar for å komme inn og bidra. Om man ikke spiller den første eller andre kampen kan man likevel få en viktig rolle senere i turneringen, mener James Milner.

Mange eksperter og engelsk presse regner England-troppen som en av de svakeste på mange mesterskap. Milner er ikke helt enig. Han mener at det er et sunnhetstegn at en spiller som Manchester United-stopper Rio Ferdinand ikke ble regnet som god nok.

– Jeg er glad jeg ikke måtte velge ut troppen. Vi har mange gode spillere som kjempet om å få være med, men noen av dem fikk ikke plass.

Se Norge - England direkte på TV 2 Sumo lørdag fra 20.00.

Roy Hodgson (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Roy Hodgson (Foto: ANDREW YATES/Afp)