BLIR MED PÅ JOBBEN: Det er likt for alle   når offentlig sektor streiker må barn være med foreldre på jobben. Det gjelder også Ingrid Alexandra og Sverre Magnus. Her er de på slottsbalkongen 17. mai. (Foto: NTB SCANPIX/Reuters)
BLIR MED PÅ JOBBEN: Det er likt for alle når offentlig sektor streiker må barn være med foreldre på jobben. Det gjelder også Ingrid Alexandra og Sverre Magnus. Her er de på slottsbalkongen 17. mai. (Foto: NTB SCANPIX/Reuters)

Streikerammede kronprinsbarn blir med foreldrene på jobb

På grunn av skolestreiken blir det tidlig pinse og fylkestur sammen med foreldrene.

Både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus rammes av skolestreiken.

Kronprinsparet innledet torsdag sin fylkestur i Møre og Romsdal. På det første pressemøtet bekreftet Haakon og Mette-Marit at prins Sverre Magnus er med dem på kongeskipet.

– Veldig hyggelig

På spørsmål fra NTB svarte de at prinsesse Ingrid Alexandra kommer til å slutte seg til familien i løpet av dagen.

Se video: Magnus må være med pappa på lastebiljobben

Planen var opprinnelig at kronprinsbarna skulle komme etter i pinsen, men nå som barnas skole er tatt ut i streik kommer de litt tidligere, og barna får sjansen til å oppleve Møre og Romsdal sammen foreldrene.

– Det er veldig hyggelig å få lov til å ha dem med på fylkestur for første gang, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Les også: 25.000 ut i streik etter forhandlingsbrudd

Stengt for alle barna

En rekke skoler landet rundt rammes av streiken. En av dem er Jansløkka skole i Asker, der seks år gamle Sverre Magnus og åtte år gamle Ingrid Alexandra går.

Sverre Magnus begynte i første klasse sist høst, mens storesøster Ingrid Alexandra begynte i 2010.

Til sammen 25 lærere er tatt ut i streik ved skolen, som er den eldste i Asker som fortsatt er i bruk. Skolen er stengt for alle barna mens streiken pågår. (©NTB)

Les også: Disse skolene og barnehagene rammes