Mos (Foto: Larsen, Jens Noergaard/NTB scanpix)
Mos (Foto: Larsen, Jens Noergaard/NTB scanpix)

Mos-scoring til ingen nytte – Nordsjælland seriemester for første gang

Mostafa Abdellaoues scoring ga FC København håp om gull, men det varte bare en halvtime. Nordsjælland gjorde jobben og ble dansk seriemester.

Nordsjælland måtte slite lenge for å bryte gjennom mot Horsens, men Mikkel Beckmanns scoring på overtid i første omgang fikk følge av to nye mål ved Andreas Laudrup og Andreas Bjelland mot slutten. Dermed er Farum-klubben mester for første gang.

Superligaen i altomfotball.no | Tabell | Statistikk

– Det er fantastisk. Dette hadde jeg ikke drømt om da jeg kom til Nordsjælland fra Viking. Da jeg kom hjem fra Norge, trodde jeg at jeg skulle spille for en middelhavsfarer. Nå har vi vunnet titler tre år på rad, sa lagkaptein Nikolai Stokholm.

Nordsjælland ble cupmester både i 2009 og 2010.

FCK mistet forspranget
FC København jaget sin fjerde serietittel på rad, og den åttende på de ti siste årene, og hadde lenge en stor luke til rivalene. Men en svak serieinnspurt førte til at Nordsjælland knep poeng for poeng, og gikk forbi i nest siste runde.

FCK greide bare fem poeng på de fem siste serierundene, mens Nordsjælland samlet hele 13. Dermed er sistnevnte klar for mesterligaens gruppespill, mens FCK må gjennom kvalifisering.

Les også:City-keeper sammenligner Moa med stjernene i Manchester

Kokte i Parken
Mos ble spilt gjennom av Martin Vingaard og avsluttet med en markkryper under keeper Lasse Heinze. Deretter kokte det på tribunene i Parken.

Med ledelse var storklubben øverst på tabellen, men det varte bare til Nordsjælland tok ledelsen. Meldingen fra Farum førte til at jubelen i København forsvant.

Dame N'Doye doblet FC Københavns ledelse etter en times spill, men Marvin Pourié reduserte for Silkeborg og skapte spenning om utfallet.

Publikumsrekord
I København-forstaden Farum ble det satt publikumsrekord med 10.300 tilskuere, og jubelen var enorm etter det historiske seriegullet. Horsens bet godt fra seg og hadde flere gode sjanser i sin kamp for seriebronse, men vertene var giftigst foran mål. Dermed ble det gullfest for vertene. Midtjylland knep bronsen ett poeng foran Horsens.

Både Mostafa Abdellaoue og Christian Grindheim spilte fra start onsdag i et FCK-lag med fem endringer fra helgens nederlag mot Midtjylland.

Grindheim, som torsdag slutter seg til landslagstroppen i Oslo, ble byttet ut mot slutten. Espen Ruud, som også er landslagsuttatt, spilte hele kampen da OB spilte 1-1 mot tabelljumbo Køge. Det var allerede klart at Lyngby følger Køge ned i 1. divisjon. (©NTB)