testimonialkamp
testimonialkamp

Er dette tidenes yngste målscorer?

Femåring stjal showet i russisk testimonialkamp.

Det er ikke ofte at en fotballspiller blir satt i skyggen i sin egen testimonialkamp. Men dette er nøyaktig hva som skjedde med den russiske fotballegenden Vadim Evsees.

Les også: 12 kampers karantene for Joey Barton

Sendte Russland til EM i 2004
Evsees skrev seg for alvor inn i den russiske fotballhistorien da han scoret mot Wales og sikret Russland en plass i EM-sluttspillet i 2004.

Fotballspilleren la nylig skoene på hylla, og russeren ble tildelt en testimonialkamp på hjemmebanen til sin tidligere klubb Lokomotiv Moskva.

Les også: Nisjas kunstmål reddet Viking: – Hele regionen trengte dette

Scoret i testimonialkampen
Og Evsees avsluttet karrieren med stil da han scoret et trøstemål for Russland, som lå under 0-4 for et sammensatt verdenslag.

Men kveldens største applaus kom fem minutter etter at Evsees var blitt byttet ut. Hovedpersonen ble erstattet av fem år gamle Khrisan Dzeus, og guttungen gjorde seg raskt bemerket.

Les også: Denne Barcelona-drakten skal Messi herje i neste sesong

Femåring kuppet showet
Godt hjulpet av et svært hjelpsomt verdenslag, løp gutten fra midtbanen og reduserte til 2-4.

Femåringen driblet seg gjennom verdensforsvaret – før han tuppet ballen over streken og reduserte til 2-4.

Dzeus fikk spille kampen fordi Evsees ønsket å takke guttens far. Faren er sjef for en veldedighetsorganisasjon i Russland, som ofte arrangerer fotballskoler.

– Han har fått litt for store sko, men han klarer å få ballen over mållinjen. Det er godt at man løfter fram femåringene, slik at de får kjenne pulsen og jubelen fra publikum. Deilig! Et klassemål scoret med store sko, sier en lattermild fotballekspert Daniel Nannskog.

Se den spesielle hendelsen og Nannskogs reaksjon i videovinduet øverst i saken!