tri3
tri3

City-keeper sammenligner Moa med stjernene i Manchester

Stortalentet Eirik Holmen Johansen (19) trener med Premier League-mesterne til daglig. Denne uken har han trent med Drillos menn.

Manchester Citys Eirik Holmen Johansen og Strømsgodsets Lars Cramer (20) har steppet inn på landslagssamlingen i fraværet av Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein.

Onsdag hadde landslaget skuddtrening på treningsanlegget til LSK. Der fikk 19-åringene bryne seg på skudd fra Moa, John Arne Riise, Erik Huseklepp og resten av landslagets utenlandsproffer. For Eirik Holmen Johansen var ikke nivået høyere enn det han er vant med. Til daglig er det nemlig spillere som Carlos Tevez, Sergio Agüero og Mario Balotelli som prøver å overliste det unge keepertalentet. Holmen Johansen avslører hvilke City-spillere som er tøffest å møte.

– Agüero er den aller beste avslutteren - sammen med Mario Balotelli, sier Holmen Johansen, men det er en annen spiller som virkelig får det til å svi i håndflatene.

– Venstreback Aleksandar Kolarov har et helt vanvittig hardt skudd.

– Hardere enn Riise?

– Ja, faktisk. Han skyter hardere enn Riise, sier keeperen, som reddet mange knallharde Riise-skudd på onsdagens trening.

Les også: Høgli fikk drømmetur på Stortinget

Fulham-spilleren skjøt seg som kjent inn i Liverpool-hjerter mot United på Anfield i 2001 - med et frisparkskudd som ble målt til hele 105,3 km/t.

Moa på topp
Men det er ikke nødvendigvis antall kilometer i timen skuddet kommer i som er avgjørende. Mohammed Abdellaoue var spilleren som overlistet den unge keeperduoen flest ganger - men ikke ved å hamre ballen i mål.

– Man merker at skuddene kommer fra en internasjonal toppspiss når Moa skyter. Det er vanskelig å lese hvor skuddene kommer. Moa leser keeperen før vi rekker å lese ham. Han har helt andre avslutningsferdigheter enn de andre på landslaget, sier Lars Cramer, som vanligvis stopper skuddene fra Ola Kamara, Mohammed Abu og resten av Godset-spillerne.

Les også: Trolig fullt hus mot England

Citys lovende målvakt mener det er få Moa står tilbake for i avslutningsøyeblikket.

– Sammenlignet med de jeg trener sammen med vanligvis, så er han helt i toppen som avslutter. Han er god til å skjule hvor han skal skyte, og han skyter ofte i steget. Det gjør det vanskeligere å vite hvor skuddet kommer, sier Holmen Johansen.

cityjohansen (Foto: Mike Egerton)
cityjohansen (Foto: Mike Egerton)

Morgendagens keepere
Årsaken til at det er nettopp Holmen Johansen og Cramer som trener med landslaget denne uken er at de begge er en del av prosjektet "Morgendagens keeper 2014 - i regi av Frode Grodås. Den tidligere landslagskeeperen har satt i gang prosjektet i samarbeid med Statoils Morgendagens helter-program.

Les også: Norske landslagsspillere på klubbjakt: – Det må passe med privatlivet

Gruppen av talentfulle målvakter består av Holmen Johansen, Cramer, Aalesunds Sten Grytebust, Odds André Hansen, Hødds Ørjan Nyland og Vikings Arild Østbø. I tillegg er nåværende landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, en del av prosjektet - både som veileder og for å gi den yngre garde en smakebit av hvor lista ligger.

cramer (2) (Foto: Teigen, Trond Reidar)
cramer (2) (Foto: Teigen, Trond Reidar)