Bentley (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Bentley (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
bentleyfeiring000000
bentleyfeiring000000
bentley000002
bentley000002

Bentley og Sævarsson sørget for Brann-jubel

Scoret og kåret til banens beste: – Alle sammen unner Bentley dette, sier Rune Skarsfjord.

Brann-Fredrikstad 2-0

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret

Se kampsammendrag øverst!

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Bentley kostet Brann over fire millioner kroner da han ble hentet fra Odd. Men tilværelsen mellom De syv fjell har ikke vært rosenrød for den fotrappe kantspilleren.

Skader, formsvikt og svakt spill gjorde ham til alt annet enn Brann-fansens nye kjæledegge i debutsesongen.

– Bentley fikk hverdagen i trynet i fjor med en skade som han slet med. Han var ikke i fysisk god nok form da han kom tilbake og fikk et press på seg og et stempel. Det er tøft for en 21-åring å takle. Han har aldri hatt motgang før, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Se intervju i TV 2 Play

Forventningspress
Bentley innrømmer at fjoråret var tøft.

– Det var store forventninger i fjor. Det gikk ikke som vi hadde forventet. Jeg har jobbet så hardt og fokusert på spillet mitt sammen med treneren. Jeg er så glad for dette øyeblikket, smiler Bentley.

– Hvor mange scoringer kan du komme opp i? Har du satt deg et mål?

– Vi får se. Jeg har satt meg et mål, men det holder jeg for meg selv, ler han.

Se intervju i TV 2 Play

Med fem seriemål er Bentley toppscorer i klubben – ett foran fjorårets toppscorer Kim Ojo.

– Bentley har vært flink og smilt hele tiden - selv om han har blødd innvendig. Vi unner ham dette alle sammen. Han er en artist når han setter i gang, skryter Rune Skarsfjord.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Fredrikstad nærmest i første
Ti minutter før pause fikk Tarik Elyounoussi en kjempesjanse til å sende gjestene i føringen, men spissen fikk pasningen litt for langt bak seg og ble løpt opp av Birkir Sævarsson. I stedet for å utfordre én mot én valgte Elyounoussi å spille ut på kanten til Alexander Ruud Tveter, som avsluttet rett på keeper.

tariksjanse000001
tariksjanse000001

Midtveis i andre omgang fikk Brann deres beste mulighet til da i kampen. Bentley slo hardt inn foran mål og traff en spiller på fem meter. Fredrik Haugen var umarkert da han fikk returen i fanget, men rakk ikke å reagere tidsnok. I stedet havnet ballen i klypene på Jon Knudsen.

Minutter senere fikk Brann frispark på 20 meter. Erik Mjelde skjøt i stolpen, men like etterpå fikk Bentley ballen på 16 meter og plasserte den utagbart opp i lengste hjørne.

Det var faktisk kveldens første scoring i de fire kampene som startet kl. 19.00.

Ni minutter før slutt kom høyreback Sævarsson på et løp, fikk ballen og avanserte inn boksen før han avsluttet kontant i mål fra skrått hold til 2-0.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!

Brann (4-2-3-1): Øvretveit - Sævarsson, Jonsson, Korcsmár, El Fakiri - Mjelde, Haugen - Askar, Nordkvelle, Bentley - Ojo.

Fredrikstad (4-4-2): Knudsen - Landgren, Martinsen, Strømsborg, Hagen - Halvorsen, Jabbie, Horn, Rafn - Tveter, Elyounoussi.