Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Alexander Kristoff er forkjølet

Katjusja-rytteren sliter med sykdom når Giroen går inn i sin siste fase.

Se 17. etappe av Giro d'Italia på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl. 13.30

Pfalzen (TV 2 Sporten): Joaquim Rodriguez, Michele Scarponi, Roman Kreuziger, Ryder Hesjedal eller Ivan Basso? Dagens etappe til skistedet Cortina d'Ampezzo vil garantert by på mye action. Dagens siste topp er Passo Giau (236 moh.). Etter fjelltoppen bærer det nedover de siste 18 kilometrene til Cortina d'Ampezzo.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!
Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

For Ivan Basso, kanskje den svakeste utforkjøreren blant favorittene, blir dagens etappe spesielt viktig. Basso er nemlig den svakeste utforkjøreren av sammenlagtfavorittene.

LES: Alexander Kristoff blir kalt tjukk av sitt eget lag
LES: Kristoff: – Ville vært veldig stort å være på vinnerlaget

Alexander Kristoffs lagkamerat Rodriguez bærer for øyeblikket den rosa ledertrøya. Det er heller tviilsomt om Rodriguez vil få mye hjelp av nordmannen i dag. Kristoff er verken klatrer eller frisk.

– Jeg er blitt litt forkjølet, men det var jeg i går også. Da gikk det bra. Jeg tror ikke det skal ha så mye å si. Det var vel hviledagen med mye regn som forårsaket det, sier Kristoff.

– Er dette den hardeste etappen så langt i Giroen?

– Ja, det vil jeg si. Det er fire knallharde fjell. Jeg og laget må bare prøve å sitte sammen med Rodriguez og beskytte ham så lenge som mulig, sier Kristoff.