Lavrans Solli i Ungarn (Foto: LASZLO BALOGH/Reuters)
Lavrans Solli i Ungarn (Foto: LASZLO BALOGH/Reuters)

To norske rekorder i Ungarn

Under dagens forsøksheat satte både Lavrans Solli og Sindri Thor Jakobsson norske rekorder

Svømmeren fra Bergens Svømme Club startet mesterskapet strålende på mandag, og fulgte i dag opp med å sette norsk rekord på 50 meter rygg.

20-åringen svømte i det nest siste heatet på distansen, og tiltross for at han bare havnet på tredjeplass svømte han inn til tiden 25.67. Med det forbedrer han sin gamle rekord med 32 hundredeler, og Sollis innsats holdt til tiendeplass sammenlagt og en plass i semifinalen.

Norsk rekord også på 200 meter butterfly
Solli er imidlertid ikke den eneste som har satt norsk rekord i dag. Også Sindri Thor Jakobsson fra Bergenssvømmerne satte ny norsk rekord.

Det gjorde han på dagens åpningsdistanse på 200 meter butterfly i EM-bassenget i Debrecen, og med tiden 2.00.96 senket han sin egen norgesrekord med 24 hundredeler. Jakobsson havnet på fjerdeplass i sitt eget heat, og med en 22.plass sammenlagt ble det ingen semifinale til tross for oppturen for 20-åringen som opprinnelig kommer fra sagaøya.

– Det var selvsagt gøy med norsk rekord, men jeg hadde håpet og trodd på en bedre sluttid. Spesielt manglet jeg nivået jeg hadde ønsket på de siste 50, sier Jakobsson til bergensvommerne.no.