Tor Marius Gromstad (Foto: Helene Husvik)
Tor Marius Gromstad (Foto: Helene Husvik)

Stabæk-spillerne rett til begravelse etter Viking-kamp

Spillerbussen kjører rett fra hotellet til begravelsen i Arendal.

Uansett hvordan det går i kampen mot Viking i Stavanger i kveld, blir det en trist retur til Bærum for Stabæk-spillerne i morgen. Spillerbussen kjører rett fra hotellet til begravelsen til medspiller Tor-Marius Gromstad i Arendal.

Tor-Marius Gromstad ble meldt savnet 12. mai og ble funnet død i Oslo sentrum to dager senere. Da hadde medspillere, venner og hjelpemannskaper lett etter 22-åringen i 48 timer.

I morgen er det begravelse i Arendal, som var hjemstedet til Tor-Marius. Han kom til Stabæk fra nettopp FK Arendal i 2007 og spilte totalt 43 kamper for bæringene, 29 av dem fra start.

Les også: Daniel Nannskog: – Jeg er trist og sint

Etter dødsfallet har hele Fotball-Norge støttet opp rundt Stabæk, og da 16. mai-kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble avlyst etter det tragiske som skjedde, reiste Vålerengas supportere til Nadderud for å støtte sine naboer i sorgen. I samme serierunde ble Tor-Marius Gromstad hedret med ett minutts stillhet på alle arenaer.

Mikkel «Mix» Diskerud, som er på lån fra Stabæk til AA Gent, var tilstede på minnestunden for Tor-Marius Gromstad. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Mikkel «Mix» Diskerud, som er på lån fra Stabæk til AA Gent, var tilstede på minnestunden for Tor-Marius Gromstad. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Da Stabæk igjen stilte til kamp mot Haugesund søndag, ble 22-åringen minnet med stående applaus på Nadderud.

Nå må Stabæk-gutta gå videre uten sin populære midtstopper. Klubben har hatt en tung sportslig start på sesongen med kun ett poeng til nå i løpet av sesongens første ni kamper, og nå begynner det å haste skal Stabæk få sin første seier før EM-pausen. Etter kampen i Stavanger i kveld, er hjemmekampen mot LSK 2. pinsedag siste sjanse.

Begraves fra Trefoldighetskirken
Før det skjer skal Stabæk-familien møtes i Trefoldighetskirken i Arendal. Seremonien der starter klokken 12.30 før kisten fraktes til en annen kirkegård i kommunen.

- Spillerne som reiser til Stavanger reiser ikke hjem til Nadderud før begravelsen. Det betyr at spillerbussen går rett fra Stavanger til begravelsen i Arendal, bekrefter medieansvarlig Lars Mæhlum til tv2.no.

Stabæk setter også opp ytterligere en buss med ansatte, tillitsvalgte og andre Stabæk-venner fra Nadderud torsdag morgen. Sammen møtes de i Arendal for å hedre Tor-Marius Gromstads minne og følge en lagkamerat og en kjær venn til sin siste hvile.

Stabækspilleren Tor Marius Gromstad gikk bort i helgen.  (Foto: Johan Stub/ Stabæk fotball)
Stabækspilleren Tor Marius Gromstad gikk bort i helgen. (Foto: Johan Stub/ Stabæk fotball)