Kjell Hansen og scooteren hans har blitt gode venner den siste måneden (Foto: Tom Melby, an.no/ANB)
Kjell Hansen og scooteren hans har blitt gode venner den siste måneden (Foto: Tom Melby, an.no/ANB)

Kjørte scooter fra Gran Canaria til Bodø

- De aller fleste mente jeg var stein gal, sier Kjell (74).

De fleste av oss tar flyet når vi skal fra Gran Canaria til Bodø. Kjell Hansen (74) valgte å kjøre scooter. Det skriver Avisa Nordland.

10. mai kjørte Kjell Hansen om bord på ferga på Gran Canaria. Elleve dager senere var han framme i Bodø etter å ha tilbakelagt ikke mindre enn 5.300 kilometer gjennom hele Europa.

– Dette var noe jeg så smått begynte å planlegge for halvannet år siden. De aller fleste mente jeg var stein gal, men selv syntes jeg bare det var artig. Jeg har alltid hatt en eventyrer i meg, og så lenge helsa holder, så handler det rett og slett om å bruke livet på rette måten, sier 74-åringen som til vanlig bor på den spanske ferieøya.

Iskald slutt

Hjemme i Bodø satt samboeren Solveig Nygård og ventet. Men uten å være engstelig.

– Nei, jeg var aldri redd for ham. Kjell vet hva han gjør, men det var godt å få ham hjem, sier Nygård som bor halve året i Bodø. Mye kan gå galt i løpet av en scootertur på 530 mil, men med unntak av lite samarbeidsvillige værguder de siste par dagene, gikk alt smertefritt.

– Jeg hadde ingen problemer i det hele tatt. Alt gikk etter planen, og jeg traff massevis av flotte folk underveis. De trodde ikke helt på meg da jeg fortalte om turen, men jeg klarte å overbevise dem om at jeg snakket sant, flirer Hansen som fikk en iskald avslutning på turen.

– Jeg hadde bra vær helt fram til jeg kom til Mora i Sverige. Da ble det fryktelig vått og kaldt. Til den siste etappen fra Wilhelmina, kledde jeg på meg alt tøyet jeg hadde, sier han.

Alltid vært eventyrlysten

Hansens reiserute tok ham med ferge til Huelva sør i Spania. Derfra via Sevilla og Barcelona over grensa til Frankrike. Videre gikk turen gjennom Luxembourg til Tyskland, Danmark og Sverige, før han endelig var framme i Bodø.

Del med Facebook-vennene dine

– Det var godt å komme fram, men jeg kunne gjerne gjort det igjen. Det var en veldig flott tur, sier Hansen som alltid har vært eventyrlysten.

– Jeg er gammel sjømann, og jobbet i 30 år som anleggsdykker. Nå er jeg opptatt av å nyte livet mens jeg ennå har helse til det. Da jeg satt og trallet og sang inne i hjelmen på vei over Graddis, tenkte jeg faktisk på hva jeg skal finne på neste gang, gliser han.

– Og hva blir det?

– Nei, det vet jeg ikke ennå. Men jeg har hørt at det finnes et cruise som går fra Southampton og rundt hele kloden. Det er noe jeg kunne tenke meg. Det koster riktignok noe sånt som 150.000 kroner, men som barna mine sier: «Bruk pengene nå mens du kan». Det er for så vidt en grei regel. Og så har jeg lyst til å se den kinesiske mur. Det finnes nok av muligheter i hvert fall, sier 74-åringen.

Vel verdt pengene

Scooterturen fra Gran Canaria var nøye planlagt, og kostet et sted mellom 15.000 og 20.000 kroner.

– Jeg bodde på hotell, og det gikk en del drivstoff. Ikke sparte jeg på maten heller. Jeg spiste skikkelige middager underveis. Det var uansett vel verdt pengene, sier Hansen som ikke kommer til å kvitte seg med scooteren med det første.

– Nei, jeg er med i en motorsykkelklubb på Gran Canaria, og har stor glede av det. Det håper jeg å ha i mange år til.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no - her:

LES OGSÅ: Alex kjørte 1160 kilometer - med mopedbil!