sunnyriisegamst (Foto: Montasje/Scanpix)
sunnyriisegamst (Foto: Montasje/Scanpix)

Norske England-proffer håper Solskjær får sjansen

– Vi må sette norsk fotball på kartet igjen, mener John Arne Riise.

Hotel Bristol (TV 2 Sporten): Landslaget er samlet i Oslo, men det er ikke kampen mot England som er det eneste samtaleemnet blant spillerne. Ole Gunnar Solskjærs mulige overgang fra jobben som Molde-manager til Aston Villa opptar naturlig nok de fleste.

Etter en gyllen periode på 90-tallet har antallet norske Premier League-proffer rast de siste årene. Antallet som spiller fast for sin klubb er enda lavere.

Nå håper John Arne Riise og flere av de andre norske England-proffene at Solskjær kan bane vei for en ny norsk bølge.

– Sånne sjanser får man kanskje én gang i livet. Det sier seg selv at vi må sette norsk fotball på kartet igjen, sier Riise til tv2.no.

Savner flere nordmenn
Fulham-spilleren vet at Solskjær-suksess i en klubb på størrelsen til Aston Villa kan bety enormt mye for norske talenter med en drøm om å spille på balløya.

– Vi har hatt en død periode når det gjelder spillere i Premier League. Jeg håper at det er en start, og at vi kan vi flere både spillere og kanskje også trenere til Premier League, forteller Riise.

Les også: Solskjær på plass i Røkkes hus

Riises lagkamerat og landslagskaptein Brede Hangeland er enig. Han synes det spennende at en norsk trener blir koblet til en så viktig jobb.

– Det hadde vært stort å få en norsk trener i Premier League. Det er en tillitserklæring å bli vurdert for en jobb i den ligaen der, mener midtstopperen.

– Det vil ikke gi noen kjempeodds at Solskjær forsvinner til Aston Villa

Semb tror Solskjær får tilbud
Morten Gamst Pedersens Blackburn rykket ned fra Premier League denne sesongen, men etter åtte sesonger i klubben, vet han hva som må til for å lykkes på det øverste nivået.

Som Riise og Hangeland håper også Gamst at Solskjær velger Villa, så sant han får et tilbud.

– Han har jo et bra rykte på seg, det er ikke noen tvil om det. Det er jo spennende dersom han får det. Jeg håper at han gjør det bra, for det viser jo at man kan komme fra Norge og likevel være en manager som presterer.

Les også: Villa-eier til England for å avgjøre Solskjærs skjebne

Toppfotballsjef Nils Johan Semb virker også positivt innstilt til tanken på at Solskjær kan ta over Birmingham-klubben. Og Semb blir på ingen måte overrasket om det viser at Solskjærs Villa-samtaler fører til at 39-åringen får et tilbud.

– Det vil ikke gi noen kjempeodds at Solskjær forsvinner til Aston Villa - i alle fall ikke i hodet mitt. Med det navnet og den historikken han har i engelsk fotball, både som spiller og en del av støtteapparatet i Manchester United, blir han veldig fort attraktiv for Premier League og andre ligaer.

Artikkelen oppdateres

Nils Johan Semb og Ole Gunnar Solskjær (Foto: Richardsen, Tor/NTB scanpix)
Nils Johan Semb og Ole Gunnar Solskjær (Foto: Richardsen, Tor/NTB scanpix)

Støttes av tidligere Villa-spiller
Steve Froggatt spilte i Aston Villa fra 1991 til 1994. Han er svært kritisk til måten Villa fremsto denne sesongen og håper nå at ansettelsen av en ny manager vil føre til store endringer.

– Jeg ønsker at Villa skal endre kurs. Få inn noen som er unge og friske, ikke noen med tung historie. McLeish hadde problemer allerede før han kom til klubben, og resultatene og innsatsen var ikke god nok, sier Froggatt.

– Uansett hvem som kommer inn nå, ønsker jeg at det er en som endrer klubbens retning helt.

Og hvis Froggatt får velge selv, er Ole Gunnar Solskjær et navn som skiller seg ut fra de andre på listen.

– Jeg synes at en mann som Solskjær ville vært fantastisk, for han har vært sjef for United-reservene i to og en halv sesong og hadde en plettfri karriere som spiller.

– Man får et godt inntrykk av ham. Folk respekterer ham og spillerne kommer til å respektere ham på grunn av det han har oppnådd. I tillegg har han gjort det veldig godt med klubben sin i hjemlig liga, mener Froggatt.

Se intervjuet med Steve Froggatt her:

617799