Ingvild Snildal
Ingvild Snildal
Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX)
Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX)

Snildal tok EM-bronse: – Redd jeg går på en smell etter OL

Nå er alt fokus på det som skal skje i London for Ingvild Snildal, men hun frykter en reaksjon når hun får tid til å tenke.

Ingvild Snildal tok bronse på 50 meter butterfly i svømme-EM tirsdag med tiden 26,16. Svenske Sarah Sjöström vant.

Den svenske vinneren Sjöström kom inn på 25,64. Sølvet gikk til Triin Aljand (Estland).

– 50 butterfly er ikke prioritert i år, så det var deilig å få med seg den, sier Snildal til tv2.no.

– Da må det gå bra på øvelsen du har prioritert?

– Ja, jeg håper jo det. 100 er hovedøvelsen på torsdag, så jeg satser på å gå sterkt ut der. Det er veldig deilig å kjenne at jeg har fart i kroppen selv om jeg ikke har toppet formen, sier hun.

– Veldig spesilt
26,16 er det raskeste Snildal noen gang har svømt denne distansen med tekstildrakt. Snildal slo igjennom under VM i Roma i 2009 hvor hun tok bronse 50 meter butterfly. Den gang svømte man med superdrakt. De er senere blitt forbudt.

23-åringen fra Asker er den eneste norske svømmeren som har fått klarsignal til OL, og det er fokuset på det som skal skje i London som har holdt henne oppe i den tunge tiden etter Alexander Dale Oens bortgang.

– Selvfølgelig er det veldig spesielt, men som jeg sa til en jeg snakket med i går så blir man veldig satt på et mål. Det er OL. Jeg føler jeg går inn i mitt eget mål, og det blir et system som jeg følger. En rutine som går hver dag, og som slutter med OL, forklarer bronsemedaljøren.

– Redd jeg kommer til å gå på en smell
Snildal er redd hun vil få en reaksjon når OL er over.

– Jeg er litt redd for at jeg kommer til å gå på en smell når jeg får fri og har tid til å tenke, men nå er det OL som er målet. Jeg føler den eneste måten jeg kan hedre Alex på er ved å svømme fort, og det gjorde jeg i dag. Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

– Du må forskyve det til OL er ferdi, er det slik du tenker?

– Ja, det er sånn jeg føler det også. Jeg klarer ikke å tenke på alt samtidig. Skal jeg svømme fort må jeg tenke på meg selv, og det er derfor jeg er redd det kommer en smell etter hvert, sier Snildal.

Hedret med Fair Play pris
Den Internasjonale komiteen for Fair Play tildelte det norske landslaget en Fair play-pris for sin deltagelse i langbane-EM i Ungarn.

Like etter at Ingvild Snildal svømte inn til bronsemedalje på 50 meter butterfly i Debrecen ble svømmepresident Per Rune Eknes ropt opp til podiet der han mottokk en hederspris for måten utøverne og støtteapparat har opptrådt og fremstått i etterkant av Alexander Dale Oens tragiske død.

– De norske utøverne har vært flinke til å være i Alex sin ånd, å kjøre på videre, og det legges også merke til internasjonalt og derfor får vi denne prisen. Når han går bort så tragisk som han gjorde så legges dette merke til over hele Europa og verden, sier en rørt Per Rune Eknes til TV 2 Sporten.

FairplayEM01
FairplayEM01

Presidenten i den Internasjonale komiteen for Fair Play har hele tiden hatt tett kontakt med Eknes etter hendelsen i Flagstaff 30.april og er imponert over at Norge stilte opp i EM.

– Jeg synes det er utrolig trist det som har skjedd, og jeg kan bare forestille meg hvor vanskelig de norske utøverne har hatt det. Vi ville derfor hedre Norge med denne prisen. Jeg er utrolig glad for at de er her, sier Dr Jen¿ Kamuti til TV 2 Sporten.

Stiberg slått ut
Katharina Stiberg svømte inn til 1.09,44. Det holdt til 11. plass i semifinalen på 100 m bryst under svømme-EM tirsdag.

I kvalifiseringen på formiddagen svømte hun inn 1.09,65 som da var den tiende beste tiden.

Raskest i semifinalen var svenske Jennie Johansson med 1.07.65. Tiden på den siste finaleplassen var 1.08,93.

EM i Debrecen avsluttes søndag.

(©NTB/TV 2 Sporten)