Alexander Kristoff
Alexander Kristoff

Alexander Kristoff blir kalt tjukk av sitt eget lag

Se hva nordmannen synes om det.

Limone Sul Garda, Italia (TV 2 Sporten): Alexander Kristoff blir kalt tjukk av sitt eget lag, Katjusja. Men spurteren bare smiler av kommentarene, og sier han er komfortabel med sykkelsportens ekstreme vektfokus.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er for tjukk, men jeg har ikke brydd meg så mye. Det er mange spurtere som er minst like tjukke som meg, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

– Måler ofte fettprosent
For tiden er Kristoff hjelperytter for lagkaptein Joaquim Rodriguez som kjemper om seieren i Giro d`Italia.

– De måler ofte fettprosent og sjekker ar du har trent godt og ikke har lagt på deg. Så det er kontroller på det, i hvertfall nå, utdyper Kristoff.

Vegard Stake Laengen er førsteårsproff i laget Team Type 1 Sanofi, og har tidligere fortalt om sitt brutale møte med sykkelsportens vektfokus.

– Det er et vekthysteri. Det opp på badevekta, hvor mye veier du og hva har du spist i det siste, fortalte Vegard Stake Laengen til TV 2 Sporten tidligere i vår.

Les også: Norsk sykkeltalent opplevde vekthysteri

«For tjukk» i fjor også
I fjor syklet Alexander Kristoff for BMC, Thor Hushovds nåværende lag. Han mener vektfokuset var minst like stort der som i Katjusja.

– Jeg synes det var det samme i BMC også. Jeg var for tjukk der også, sa de. Det er faktisk mindre stress i år enn i fjor, sier Kristoff.

Én historie som illustrer problemstillingen, husker 80 kilo tunge Kristoff spesielt godt.

– Da jeg var i Belgia tidligere i år, så hadde jeg tatt en sjokoladecroissant. Da sportsdirektøren gikk forbi, tok han tallerkenen min, så da var det ikke noen croissant til meg, forteller Kristoff.