STØDIG: Rafael Nadal vant sin 200.kamp på grus etter å ha vunnet det første settet i finalen mot Novak Djokovic mandag. (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Afp)
STØDIG: Rafael Nadal vant sin 200.kamp på grus etter å ha vunnet det første settet i finalen mot Novak Djokovic mandag. (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Afp)

Kongen av grus slo verdenseneren i Roma

Spanske Rafael Nadal var sterkest i Masters 1000-turneringen i Roma og vant i strake sett mot serbiske Novak Djokovic.

Etter at regnet stoppet tennisfinalen i Roma Masters søndag kveld, gjorde verdensener Novak Djokovic og gruskongen Rafael Nadal et nytt forsøk mandag ettermiddag. Denne gang holdt været, og de få som møtte opp på en halvfull centercourt i Roma fikk se to rivaler gi alt de hadde i en glimrende finale.

Nadal tok første stikk
Begge holdt serven de første gamene, før gruskongen Rafael Nadal tok det første stikket. På sin tredje breakball på stillingen 2-2, brøt spanjolen etter en dårlig stoppball fra Djokovic. Verdenseneren slo tilbake umiddelbart og utnyttet sin første breakmulighet i kampen da Nadal slo en enkel forehand i nettet. Spillerne fulgte hverandre deretter som skygger i en finale som var like tett og jevn som man forventet på forhånd.

Etter flere glimrende ballvekslinger i det tiende gamet, klarte Nadal på stillingen 5-5 å bryte serberen. Dermed kunne han serve hjem det første settet, som spanjolen vant 7-5.

Oppildnet av å ha sikret det første settet, fløy Nadal ut fra blokkene i det andre settet og dikterte spillet fra start. Allerede i det første gamet brøt han Djokovic, etter å ha sendt verdenseneren ut på den ene løpeturen etter den andre. Djokovic fikk imidlertid muligheten til nok engang å utligne spanjolens ledelse, men selv om serberen hadde fire breakballer i det andre gamet klarte han ikke å bryte.

Upressede feil hindret Djokovic-comeback
Den historien gjentok seg stort sett hver eneste gang Djokovic hadde breakball, da det ofte kom en upresset feil når han skulle sikre breaket. Verdensenerens mange misslykkede forsøk ga Nadal det psykologiske overtaket han trengte, og som i det første settet brøt han etter et glimrende game. Nadal brukte sin karakteristiske bananskru på forehandsiden, kombinert med en sedvanlig høy arbeidsmoral og presset Djokovic bakover i banen.

Blå fiasko for Rafael Nadal

Etter to timer og 20 minutter klarte ikke Djokovic å stå i mot lenger, og med en dobbeltfeil på matchballen var det klart at spanske Rafael Nadal kunne juble for seieren. Spanjolen tangerer nå Boris Becker i antall turneringsseiere totalt, og har bare to foran seg på gruslisten. Allerede søndag kan han ta nye steg mot toppen, da han sammen med finalemotstander Novak Djokovic er favoritter i årets andre Grand Slam-turnering, i det åpne franske mesterskapet på Roland Garros i Paris.