Her har bilen nettopp landet i vannet   opp ned   og den første publikummeren styrter ut i vannet for å hjelpe. Men det er ikke lett   og sekundene tikker og går mens det jobbes iherdig for å hjelpe.
Her har bilen nettopp landet i vannet opp ned og den første publikummeren styrter ut i vannet for å hjelpe. Men det er ikke lett og sekundene tikker og går mens det jobbes iherdig for å hjelpe.

Her redder de livet til sjåfør og kartleser

Henger opp ned under vann - da trår tilskuerne til.

Rallysporten er kjent for høy risiko. Det er stadig ulykker – og ikke sjelden ender det hele med at liv går tapt.

Ikke så rart, med tanke på hvordan bilene suser gjennom ulendt terreng, langs høye stup, gjennom tett skog og langs fjell- og fjorder - i vill fart.

Her er et klipp fra noe av det verste en rallyfører og kartleser kan oppleve. Klippet viser ikke hvordan, men på et tidspunkt har bilen, en Renault Clio, mistet kontrollen og havnet på taket i et lite vann.

Ulykken skjedde i forbindelse med en runde av den polske rallycupen – i området rundt byene Kazimierz Dolny, Pulawy og Kozienice.

SE VIDEO: Tror du denne rallybilen klarer svingen?

Del med dine Facebook-venner

Hjelpeløse

Kun hjulene på bilen stikker opp av vannet, og inni henger fører Patrick Osowiecki og kartleser Maciej Wrona hjelpeløse og opp ned i sine firepunkts sikkerhetsbelter og kommer seg ingen sted.

I en slik situasjon er sekundene lange. Mens enkelte publikummere står tilsynelatende paralysert og ser på, tar andre affære. De hopper uti vannet og forsøker å hjelpe.

Men det er ikke enkelt – og dørene lar seg ikke åpne så lett.

Det blir en livsviktig kamp mot klokken.

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.liveleak.com/view?i=969_1337538024

SE VIDEO: Furutreet redder livet hans