Molde montasje
Molde montasje

Kjell Jonevret beskylder Molde-ledelsen for dobbelmoral

Eks-treneren er kritisk til Moldes behandling av Ole Gunnar Solskjær.

Det førte til full skittentøyvask i media da Ole Gunnar Solskjær før helgen reiste til Birmingham for å ta en uformell prat med Aston Villa om den ledige stillingen som manager i Premier League-klubben.

LES OGSÅ: Bekrefter Premier League-klausul i Solskjær-kontrakt
LES OGSÅ: – Villa intervjuer flere managerkandidater denne uken

Aker annonserte i en usedvanlig krass pressemelding at de trekker ut sine midler ved sesongslutt – og direktør Tarje Nordstrand Jacobsen lekket fortrolige svar fra Ole Gunnar Solskjær til media.

Du kan jo stille spørsmålet om det er okey for en klubb å snakke med en trener mens en annen er ansatt på kontrakt, men at det ikke er okey for en trener å snakke med en annen klubb

Full støtte til Solskjær
Og Molde-bråket har også nådd Sverige og Moldes tidligere trener Kjell Jonevret. Svensken trente Molde fra 2007 til 2010 og ledet klubben til blant annet sølv i Tippeligaen i 2009 og cupfinalen samme år.

Jonevret reagerer kraftig på Molde-ledelsens behandling av Ole Gunnar Solskjær.

– Da jeg sluttet i Molde hadde de allerede en erstatter klar og hadde snakket med ham før jeg fikk beskjeden om at jeg måtte slutte. Det var ikke særlig hyggelig. Så kan du jo stille spørsmålet om det er okey for en klubb å snakke med en trener mens en annen er ansatt på kontrakt, men at det ikke er okey for en trener å snakke med en annen klubb – selv om han informerte dem på forhånd, forteller Kjell Jonevret på telefon fra Sverige til TV 2 Sporten.

– Var kanskje for snill
Han fortsetter:

– Selv har jeg aldri forhandlet med andre klubber mens jeg er under kontrakt og forholdt meg lojal til de avtaler som finnes – selv om jeg fikk henvendelser fra andre klubber da jeg trente Molde. Kanskje jeg var for snill, undrer Jonevret.

Jonevret synes både Aker-konsernet med Kjell Inge Røkke i spissen og klubbledelsen har oppført seg «barnslig» overfor Solskjær.

– De ville nok ha med Solskjær på en langsiktig plan, men Ole Gunnar har aldri lagt skjul på at han ville til utlandet så jeg synes det hele er barnslig og naivt at de nå hopper av på den måten. Men jeg forstår det jo slik at Røkke fremdeles skal være med å bidra i Tilhørighet-prosjektet og gir klubben en gunstig leie på stadion, så det er jo bra, understreker Jonevret.

Han er ikke akkurat imponert over Molde-ledelsens håndtering av saken i media.

– I løpet av de fire årene jeg var i Molde så var klubben veldig lite profesjonelle til å håndtere problemer på i media. Der er de ikke akkurat særlig proffe, sier Jonevret.

Les også: – Dette svarte Solskjær på Røkkes spørsmål
Les også: Full storm i Molde: Nå er direktøren reist på ferie

KRITISK: Kjell Jonevret er kritisk til Molde-ledelsens håndtering av Ole Gunnar Solskjær-saken. (Foto: Daniel Maurer/Ap)
KRITISK: Kjell Jonevret er kritisk til Molde-ledelsens håndtering av Ole Gunnar Solskjær-saken. (Foto: Daniel Maurer/Ap)

– Håper de lærer
– Tror du Molde nå vil ta lærdom etter de siste dagers hendelser?

– Nei, det tror jeg egentlig ikke. Men vi får jo håpe på det, svarer svensken kjapt.

Svensken tror Ole Gunnar Solskjær forsvinner til Aston Villa dersom et konkret tilbud dukker opp.

– Jeg forstår veldig godt Ole Gunnar Solskjær. Han har hatt en drøm hele tiden om å være manager i Premier League og slik jeg forstår det så har han i kontrakten sin at han kan prate med Premier League-klubber om han får henvendelser, poengterer Jonevret – og legger til at han mener Solskjær derfor ikke kan klandres for noe.

Solskjær selv reagerte kraftig på at Tarje Nordstrand Jacobsen røpet svarene han hadde gitt i en fortrolig samtale med direktøren.

Les også: – Ønsker Rösler som Solskjærs erstatter

MÅTTE GÅ: Kjell Jonevret måtte gå som Molde-trener. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
MÅTTE GÅ: Kjell Jonevret måtte gå som Molde-trener. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Har han gått ut med det på eget initiativ så mener jeg det rett og slett er for jævlig

Les også: Molde og Solskjær lot seg ikke affisere mot Sandnes Ulf

Forstår Solskjærs reaksjon
Det har også Jonevret forståelse for.

– Men her vet jeg ikke om at Jacobsen har fått beskjed av styret eller bidragsyterne om å gå ut med disse svarene. Har han gått ut med det på eget initiativ så mener jeg det rett og slett er for jævlig, sier han.

– Dersom Solskjær går til Villa – tror du at du får tilbudet om å vende tilbake til Molde?

– Nei, jeg tror nok ikke det, svarer Jonevret.

Han jobber for øyeblikket som speider for svenskenes landslagssjef Erik Hamrén og finsikter Sveriges motstandere i EM.

– Denne jobben har jeg en måneds tid igjen av, og hva som skjer etter det vet jeg ikke. Men jeg er lysten på å komme tilbake som trener – gjerne i norsk fotball, sier Jonevret.

PS: TV 2 Sporten har forsøkt å komme i kontakt med Moldes styreleder Øystein Neerland og klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen mandag uten å lykkes.

Se hva Bjørn Rune Gjelsten sa om Solskjær-konflikten søndag:

617395