Los Angeles Kings (Foto: Mark J. Terrill/Ap)
Los Angeles Kings (Foto: Mark J. Terrill/Ap)

LA Kings snublet i fjerde forsøk

To mål fra kaptein Shane Doan sørget for at Phoenix Coyotes holder liv i drømmen om NHL-finale.

Med 2-0 borte mot Los Angeles Kings reduserte Coyotes til 1-3 i kamper. Og mens Doan scoret sitt fjerde- og femte sluttspillmål stoppet målvakten Mike Smith alle de 36 skuddene fra Kings.

– Dere ser ikke alt han gjør, blant annet han gjør for lagkameratene i garderoben – og så følger det opp på isen. Det sier litt om hva slags storhet han er som spiller, sa Phoenix-trener Dave Tippett om Doan.

LES: Nordmann på stjernelaget i hockey-VM
LES: Russland feide Slovakia til side i VM-finalen

Det er første gang Phoenix er i en semifinale i Stanley Cup. Laget har hjemmekamp i kamp fem. Det spilles best av sju kamper. I finalen venter New York Rangers eller New Jersey Devils.

Bare tre lag i NHL-historien har snudd 0-3 i kamper til avansement. Sist det skjedde var i 2010 da Philadelphia Flyers snudde mot Boston. Phoenix har ikke mistet troen på en mirakelvending.

– Vi innser at vi har satt oss i en vanskelig posisjon, men vi vet også at andre lag har klart det før oss. Det er vel slik sport er, at du prøver å klare ting som sjelden skjer. Vi har et spesielt samhold i gruppen. Ingen vil ligge under slik vi gjør, men dette laget er spesielt, sa Doan. (©NTB)