Åge Hareide fortviler under kampen mot Tromsø, som endte med tap 1 5. Ivar Hoff og Egil Drillo Olsen krever endringer i markeringsspillet. (Foto: MONTASJE)
Åge Hareide fortviler under kampen mot Tromsø, som endte med tap 1 5. Ivar Hoff og Egil Drillo Olsen krever endringer i markeringsspillet. (Foto: MONTASJE)

Ekspertene etter utklassingen: – Viking-forsvaret er en sveitserost

Ivar Hoff og Drillo mener Viking må endre taktikk.

Viking gikk på en kraftig smell borte mot Tromsø. Hjemmelaget ga seg ikke før de hadde puttet ballen bak landslagskeeper Rune Almenning Jarstein fem ganger.

Kunne scoret flere
Jarstein hadde en dårlig dag på jobben, men det hadde definitivt også lagkameratene hans. Gang på gang fosset Tromsø gjennom gjestenes midtbaneledd og forbi forsvaret.

Les også: Søderlund i storslag senket Stabæk

For Vikings del kunne det fort blitt enda styggere enn 1-5-tap.

– Forsvaret til Viking er en sveitserost. Jarstein kunne kanskje tatt den siste, men når du ikke har et forsvar foran deg, skal ikke jeg kritisere keeper. Det er mulig Hareide må ta en prat om mann mot mann-oppdekning. Fordi det har det heller ikke vært her, sa TV 2-reporter Ivar Hoff da Tromsø scoret sitt femte.

Se innslaget i videovinduet øverst i saken!

Skiftet strategi før Molde-kampen
I studio lurte Davy Wathne på hva Viking må gjøre for å få skikk på forsvaret.

– Er dét en strategi, å rett og slett skifte system med en trener som sverger til mann mot mann?

Les også: Drillo om offentliggjøring av Solskjær-svar: – Det henger ikke på greip

– Jeg tror de er nødt til det, å gå over til en mer soneorientert organisering. Det de driver med nå er ille å se på, svarte landslagssjef Egil Drillo Olsen og fikk støtte av Henning Berg.

– Det var først i hjemmekampen mot Molde at de begynte å spille slik. De hadde suksess i den kampen, og siden har de fortsatt med det. De bør kanskje skru tiden litt tilbake, sa Berg.