Tsjekkias Petr Nedved jubler etter at de slo Finland i ishockey VM og tok bronse. (Foto: PETR JOSEK/Reuters)
Tsjekkias Petr Nedved jubler etter at de slo Finland i ishockey VM og tok bronse. (Foto: PETR JOSEK/Reuters)

Tsjekkia snøt Finland for bronsen

Et slitent finsk lag ble uten medalje i ishockey-VM på hjemmebane. Tsjekkia vant søndagens bronsekamp 3-2.

Tsjekkerne scoret alle sine mål i første periode. Jussi Jokinen tente et finsk håp med redusering til 2-3 i overtallsspill midt i siste periode, men tross to nye overtallsspill og avslutningsminutter med tomt bur og en ekstra utespiller greide finnene aldri å utligne.

Finland vant skuddstatistikken 14-1 i siste periode, men Jakub Stepanek i tsjekkernes mål lot seg bare overliste av Jokinens skudd.

– Vi dominerte allerede i 2. periode, men av en eller annen grunn kom vi ikke til de store sjansene, sa backen Lasse Kukkonen.

Finland kom til turneringen som tittelforsvarer, men ble rammet av forbannelsen som later til å hvile over VM-arrangører i ishockey. Sovjetunionen i 1986 er forrige lag som ble mester på hjemmeis. Finland har aldri tatt medalje i VM på hjemmebane.

Petr Prucha, Jiri Novotny og David Krejci scoret for tsjekkerne, mens Ales Hemsky hadde to assist. Tsjekkia tok bronse for annet år på rad.

– Vi var svært skuffet over at vi tapte semifinalen, men jeg er stolt av spillerne for måten de reiste seg og jobbet hardt for seieren i dag, sa lagleder Alois Hadamszik. (©NTB)