USTOPPELIG: Alexander Søderlund senket Stabæk med to scoringer søndag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
USTOPPELIG: Alexander Søderlund senket Stabæk med to scoringer søndag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Søderlund i storslag senket Stabæk

Krisen fortsetter for Stabæk.

Stabæk-Haugesund 0-2

Nadderud/Bergen (TV 2 Sporten): Krisen vil ingen endte ta for Stabæk. Søndag ble det nok et tap for bærumklubben etter at målsniken Alexander Søderlund viste at det ikke bare er spisskollega Nikola Djurdjic som kan score for Haugesund.

Se sammendrag i videovinduet øverst på siden!

To scoringer gjorde sitt til at spissen løftet FKH opp til tredjeplass på tabellen, mens Stabæk må konstatere at de ligger helt sist med ett fattig poeng. Selv om laget kjemper helt i toppen etter ti serierunder, vil ikke Haugesund-trener Jostein Grindhaug snakke om medalje etter ni kamper uten tap.

– Nå er vel ikke jeg den som går i bresjen for det. Vi får som fortjent. Er vi gode nok så havner vi på en god plass, sier Grindhaug til TV 2 Sporten.

Les også: Sigurdarson senket Sogndal med Everton på tribunen

Målkonger i FKH
Søndagens kamp kunne fort bikket begge veier, men Stabæk maktet ikke å dytte ballen i mål der FKHs Søderlund klarte det. Spissens to mål ble tungen på vektskålen, men Søderlund viste medfølelse for Stabæk og situasjonen klubben er i for øyeblikket etter kampen.

– De hadde noen gedigne sjanser. Det er synd for Stabæk, for de var brukbare i dag. Men vi kom her for å ta tre poeng og det klarer vi, så det er deilig, sier Søderlund.

Etter en solid rekke med kamper har Haugesund både Søderlund og Djurdjic på toppscorerplass i Tippeligaen. Grindhaug lar ikke spillerne slå seg til ro med det.

– Jostein sier jo at samme hvilke spisser vi hadde hatt, så hadde vi scoret mange mål. Vi får vel høre på ham, sier Søderlund.

Les også: Austin utvist: – Dommerne har nok hatt sine møter

– Helt utrolig at vi ikke scorer
For Stabæk-trener Petter Belsvik ble det nok et tap, men laget hans viste imidlertid at spillet begynner å komme seg. At det ikke ble mål skjønner ikke Belsvik noe av.

– Det er helt utrolig at vi ikke scorer. Vi har flere sjanser enn Haugesund, i alle fall like mange. Det har vært gjennomgangsmelodien i hele år at vi ikke klarer å utnytte sjansene våre. Vi slipper inn tullete mål. Skudd under muren, det er helt forferdelig å komme under på den måten. Det kjennetegner et lag som sliter og er i motgang, men sånn er det, sier Belsvik.

Lovende åpning for Stabæk
Vertene åpnet imidlertid lovende hjemme på Nadderud i kampen som var den første etter Tor-Marius Gromstads bortgang. Før kampen ble Gromstad hedret med applaus.

Les også: Hedret Gromstad med applaus før kampen mot Haugesund

Etter to store FKH-sjanser hadde vertene en god sjanse til å gå foran. Torstein Andersen Aase stusset et utspill fra keeperdebutant Mande Sayouba gjennom til Fredrik Brustad. Spissen brukte en berøring før han hamret ballen mot mål. Uheldigvis for Brustad lurte avslutningen fra drøyt 20 meter seg like over tverrliggeren.

Kampen svinget mye frem og tilbake de første 30 minuttene, men drøyt ti minutter før pause fant Søderlund et hull i Stabæks mur.

24-åringen hamret et frispark gjennom muren og via en Stabæk-spiller, før ballen fortsatte inn i nettet.

Les også: Molde og Solskjær lot seg ikke affisere
Les også: Aalesund med sjette strake hjemmeseier mot Brann

Ustoppelige Søderlund
Stabæk gjorde seg absolutt ikke bort i banespillet og til tider styrte vertene kampen. Men da målene uteble, satte Søderlund den siste spikeren inn i Stabæk-kista.

For midtveis i andre omgang slo Joakim Vaage Nilsen inn fra venstresiden, og Tor Arne Andreassen stusset vakkert videre til Søderlund. Spissen viste scoringsferdighetene sine da han dempet ballen og dyttet den inn i nettet. Det var Søderlunds sjuende scoring for sesongen - samme antall som spisskollega Djurdjic.

Stabæk klarte aldri å få scoringen som kunne blåst liv i kampen, og dermed måtte Petter Belsvik og co. gå av banen med nok et tap.

Slik startet lagene:
Stabæk (4-4-2): Sayouba - Hedenstad, Cunningham, Hammer, Eiríksson - Stengel, Clark, Hanssen, Kleiven - Brustad, Aase
Haugesund (4-4-2): Kristiansen - Nilsen, Decamps, Bangura, Skjerve - Nygaard, Andreassen, Fevang, Sema - Søderlund, Djurdjic