Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug

Nordhaug om verdensstjernestempelet: – Nå spiller jeg i Premier League

Sky-rytteren drømmer fremdeles om Tour de France-plass til sommeren.

Lillehammer (TV 2 Sporten): Lars Petter Nordhaug gjorde en manns jobb og la grunnlaget for lagkompis' Edvald Boasson Hagens overbevisende seier i Glava Tour of Norway lørdag.

Den solide kjøringen inn mot Lillehammer føyer seg bare inn i rekken av gode prestasjoner for Nordhaug denne våren.

Se siste etappe av Glava Tour of Norway på TV 2 Sumo og TV 2 fra kl. 14.30.

Hyllet som verdensstjerne
Den første proffseieren kom i februar – i Trofeo Deià under Vuelta a Mallora – og ble etterfulgt av topplasseringer i både Critérium International og Baskerland rundt.

Så kom de to første Ardenner-klassikerne, hvor Nordhaug satt med i finalen i begge ritt. I Flèche Wallonne prøvde han sogar med et frekt rykk for å ta seieren.

Prestasjonene fikk TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, til å hente frem superlativene om Sky-rytteren.

- Han er på nivå med de aller beste i verden og kan derfor kalles vår nye verdensstjerne. Vi har allerede Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. Men nå har vi tre, sa Kaggestad.

Nordhaug selv smilte bredt da han fikk høre ekspertvurderingen.

- Det er veldig stas at han sier det. Jeg føler at jeg fortsatt har en liten vei å gå, men samtidig har jeg prestert bra i år og kjempet med verdens beste sykkelryttere i flere store ritt. Jeg har i hvert fall kommet meg opp noen hakk fra jeg var junior, sier Nordhaug til tv2.no.

Jeg har rykket opp og spiller i Premier League nå. Og jeg har bevist at jeg kan kjempe og få resultater mot de beste.

- Men jeg kan ikke si at jeg føler meg som en verdensstjerne. Men jeg føler derimot at jeg har et nivå inne nå som gjør at jeg kan kjempe i toppen når jeg er i form. Jeg har bevist at jeg har noe der å gjøre, sier han.

Les også: Sykkelstjernene hyller Glava Tour of Norway: – På tide at Norge fikk et proffritt

- Jeg spiller i Premier League
Nordhaug sammenligner sin egen utvikling som sykkelproff med fotballens verden.

- Jeg har rykket opp og spiller i Premier League nå. Og jeg har bevist at jeg kan kjempe og få resultater mot de beste. Det er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.

Foruten å hjelpe Boasson Hagen til topplasseringer i Tour of Norway, har Nordhaug primært brukt rittet som en gjennomkjøring til de kommende storrittene i sommer.

Første store mål er Sveits rundt i juni, der Nøtterøy-karen håper å få en ny opptur. Gode resultater i jodlelandet kan nemlig være nøkkelen til det mange norske sykkelfans drømmer om til sommeren: Nordhaug på Skys Tour de France-lag.

- Ja, hvis jeg presterer godt i Sveits så kan det gi Tour de France-plass. Det vil i hvert fall telle veldig positivt for min del. Men da må jeg også prestere veldig godt, samtidig som noen andre ikke kan prestere like godt, forklarer han.

Les også: Norsk sykkelproff i dramatisk elgulykke

- Ikke på klatrelaget til Wiggins
Nordhaug har hele veien understreket at han ikke tenker noe på en eventuell Tour-plass. Men at han samtidig ser hvorfor norske sykkelfans og media derimot er veldig opptatt av det.

- Tour de France er et stort og populært ritt for nordmenn. Og jeg legger ikke skjul på at det er drøm for meg å kjøre der. Men jeg tenker faktisk ikke så mye på det nå. Jeg har andre viktige mål jeg fokuserer på først. Samtidig er jeg ikke inne på Skys Tour de France-lag, sier Nordhaug.

Og mener med det kjernelaget som er bygget rundt sammenlagthåpet Bradley Wiggins. Også kjent som "klatrelaget". Denne gjengen er for øyeblikket på treningsleir på Tenerife. Nordhaug er på sin side som kjent hjemme i Norge på Glava Tour of Norway.

Nordhaug bør definitivt få en plass på Tour de France-laget. For å si det sånn, Sky er godt forspent hvis det ikke er plass til ham.

- Det behøver ikke å bety så mye. Jeg hadde uansett ikke ønsket å være med på klatrelaget, for jeg har andre målsettinger underveis i vårsesongen som jeg da måtte ha droppet, forteller Nordhaug.

Kaggestad var uansett klokkeklar på at Nordhaug bør få en plass på Skys Tour-lag.

– Nordhaug bør definitivt få en plass på Tour de France-laget. For å si det sånn, Sky er godt forspent hvis det ikke er plass til ham. Jeg har ikke sett noen andre Sky-ryttere som har kjørt bedre i år og som skulle dytte han ut av laget, sa han forrige måned.