Manchester City's Vincent Kompany tackles Manchester United's Wayne Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Manchester City's Vincent Kompany tackles Manchester United's Wayne Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

– Rooney blir ikke med mot Norge

Sir Alex Ferguson holdt Rooney-skade skjult i sesongavslutningen.

England lader opp til EM med treningskamp mot Norge på Ullevaal lørdag 26. mai. Den kampen går uten Wayne Rooney i startoppstillingen. Manchester United-stjernen er nemlig skadet. Roy Hodgson forteller at Sir Alex Ferguson ville holde skaden skjult mens tittelkampen pågikk i England.

– Han har en liten skade. Jeg vil ikke gå nærmere inn på det fordi Sir Alex valgte å holde det hemmelig, sier Hodgson til Sunday Telegraph.

Øyvind Alsaker synes det er synd at Ullevaal-publikummet ikke får se Rooney i aksjon.

– Det er synd at vi ikke får se den beste spilleren. England har ikke så mange verdensklasse-spillere igjen. De har en keeper, en venstreback og kanskje en kaptein som på gode dager kanskje er der. Men ellers er det bare Rooney, sier Alsaker.

Fotballkommentatoren er usikker på om Rooney hadde spilt mot Norge uansett. Han mener Rooneys forfall gjør Roy Hodgsons jobb enklere.

– For Hodgson er det nok greit. Da kan han spille inn en ellever inn mot EM, sier Alsaker.

LES: Englands EM-tropp er klar: – Svakeste tropp på mange mesterskap
LES: – Ferdinand får ikke være med til EM

Rooney er suspendert i EMs to første kamper etter at han ble utvist i kvalikkampen mot Montenegro i fjor. Spissen ble likevel inkludert i Hodgsons EM-tropp.

– Han vil ikke være involvert i Norge-kampen. Jeg vet ikke om han er med mot Belgia. Han kommer ikke til Oslo, men han vil slutte seg til troppen samtidig som spillerne som spilte Mesterliga-finale, sier Hodgson.

Rooney ferierer for tiden med familien sin i Las Vegas.