Bayern Munich (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Bayern Munich (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)

Bayern-spillere ville ikke ta straffe

Noen Bayern München-spillere, blant dem Arjen Robben, avslo å ta straffespark da mesterligafinalen mot Chelsea skulle avgjøres fra 11-metersmerket.

Det sa trener Jupp Heynckes etter at Chelsea vant 4-3. Han sa at det var en grunn til at keeper Manuel Neuer tok lagets tredje straffespark.

– Noen av mine spillere følte seg ikke trygge eller selvsikre nok til å ta straffespark. De var slitne etter 120 minutter. Man kan ikke tvinge noen til å ta straffe, sa Heynckes.

Robben er lagets faste straffeskytter, men han misset på sitt straffespark i første ekstraomgang og la ikke på noe vis skjul på hvor tungt han tok det. Dermed var han ikke blant de fem nominerte skytterne etter kampslutt.

– Han følte seg ikke selvsikker nok til å skyte, og det var derfor Neuer tok en straffe. Det er forståelig, og noe jeg trengte å vite før jeg valgte skytterne, sa Heynckes.

LES: Utrolig dramatikk da Chelsea vant Mesterligaen

Neuer reddet Chelseas første straffespark og scoret selv fra 11-meteren. Da ledet Bayern 3-1, men det var siste gang noe gikk riktig for Bayern. To Bayern-misser og tre Chelsea-scoringer senere kunne det engelske laget juble med pokalen.

Ivica Olic og Bastian Schweinsteiger misset Bayerns to siste straffespark. Sistnevnte var så nervøs da Robben tok straffe i selve kampen at han ikke våget å se på.

Selv trippet han i tilløpet, stoppet helt opp og skjøt deretter i stolpen.

– Bastian fikk oss til finalen med sin straffe i Madrid. Han kommer seg over dette. Det tar nok noen dager, men slik er fotball, sa Heynckes. (©NTB)