Simon Clarke (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Simon Clarke (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Ble spurtslått av Boasson Hagen: - Har aldri sett maken til hjemmebanefordel

- Alle ropte navnet hans og det sto «Edvald» på alt mulig på landsbygda, forteller en imponert Simon Clarke.

Lillehammer (TV 2 Sporten):

Edvald Boasson Hagen gjorde som han ville og tok en forventet og svært populær hjemmeseier på lørdagens Glava Tour of Norway-etappe.

LES OGSÅ: Boasson Hagen spurtet til seier

Foran fansen hjemme på Lillehammer dro 25-åringen til og spurtsmadret bruddkamerat Simon Clarke på oppløpet. Australieren kunne ikke annet enn å applaudere Boasson Hagens maktdemonstrasjon da han trillet over målstreken

- Alle ropte navnet hans
Etter målgang var Orica-GreenEdge-rytteren nærmest "sjokkskadet" over den utrolige støtten Boasson Hagen mottok i og rundt OL-byen.

- Man snakker om at et lag har hjemmebanefordel i fotball. Men den hjemmebanefordelen Edvald hadde her i dag har jeg aldri sett maken til før. Det var helt utrolig, sier Clarke med et smil til tv2.no.

- Jeg visste godt at det var hans hjemby. Og hvis man ikke hadde visst det på forhånd, så hadde man uansett skjønt det likevel. Alle ropte navnet hans langs løypa og det var skrevet «Edvald» på alt mulig ute på landsbygda. Det var helt villt, forteller Clarke.

- Ville gjerne ha ødelagt festen
Den tidligere Astana-rytteren skulle likevel gjerne ha snytt Boasson Hagen for seieren på hjemmebane.

- Ja, jeg ville gjerne ødelegge festen for Edvald. Planen var å starte spurten på bakhjulet hans, slik som han gjorde. På de siste par etappene så har han startet spurten litt for tidlig. Jeg håpet han skulle gjøre det igjen, slik at jeg kunne dratt fordel av det, forteller Clarke.

- Men slik gikk det ikke. Edvald hadde uansett mye bedre bein enn meg mot slutten. Jeg hadde nesten kramper og hadde ingen sjanse. Det er bare å gratulere Edvald med en fortjent og imponerende seier. Han har forsøkt hver eneste dag her uten å lykkes. Men jeg tror nok likevel det var denne etappen han ville vinne mest av alle, sier Clarke.

617136

Arvesen var sikker på seier
Sky-trener Kurt Asle Arvesen og resten av støtteapparatet rundt det engelske laget var svært lettet i målområdet på Lillehammer. For endelig satt den etterlengtete seieren. Men Arvesen var aldri nervøs for at Boasson Hagen skulle bli spurtslått for fjerde dag på rad.

- Nei, jeg var helt sikker på at Edvald skulle ta det. Spesielt med den lille bakken før mål. Det var aldri noen panikk, sier Arvesen til tv2.no.

- Laget har kjørt utrolig bra hele uken og levert kjempeopptrekk til Edvald. Men han har vært litt uheldig. Samtidig har han vært fremme der og plukket bonussekunder. Vi har hele tiden hatt troen på at seieren ville komme, påpeker han.

- Skal forsvare den gule trøyen
Boasson Hagen tok ikke bare etappeseieren, han overtok også den gule ledertrøyen, samt den grønne poengtrøyen.

På søndagens avsluttende etappe håper Sky å forsvare ledelsen, men samtidig få en reprise på lørdagens Boasson Hagen-show.

- Vi skal kjøre på samme måten som vi gjorde i dag (lørdag). Vi skal ta kontroll og forsvare den gule trøya. Så får vi se hva som skjer inn mot mål. Det er en tøff etappe, men det blir likevel et større felt som kommer inn sammen. Forhåpentlig er vi der fremme da også, sier Arvesen.