West Ham (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
West Ham (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Lag nummer 20 klar for Premier League

Blackpool sløste vekk flere store sjanser, og måtte se at West Ham var best i den engelske opprykksfinalen lørdag.

Blackpool-West Ham 1-2

Ricardo Vaz Te ble den store helten for West Ham foran 78.523 tilskuere på Wembley. Han satte inn en retur etter 87 minutter. Den sikret «Hammers» retur til Premier League.

Og mens West Ham-spillerne jublet på Wembley, satt Blackpools spillere skuffet på gresset.

Ingen Carew
Carlton Cole ga West Ham ledelsen etter 35 minutter. Thomas Ince, sønn av tidligere West Ham-spiller Paul Ince, utlignet tidlig i 2. omgang.

John Carew var ikke i West Hams tropp.

– Enorm atmosfære
TV 2-ekspert Trevor Morley scoret i sin tid 57 mål på 178 kamper for West Ham, og ble kåret til årets Hammers-spiller i 1994.

Han var på plass på Wembley for å følge det intenst spennende oppgjøret.

– Det var helt fantastisk. Det var en veldig svak kamp, men atmosfæren var enorm. Vi satt faktisk blant Blackpool-fansen, og ble kastet ut da vi jublet for West Hams første scoring, for noen gikk og klaget. Men vi klarte å snakke oss inn igjen, og fikk med oss at West Ham gikk opp til 2-1, sier Morley på telefon fra London.

– Gamblet, men vant
West Ham har satset beinhardt på direkte opprykk til Premier League. Hardere enn noen klubb har satset før.

Morley mener at klubbeierne spilte et høyt spill, men at det lønnet seg.

– De har hatt det største budsjettet noensinne i en Championship-klubb. De gamblet, men vant. Hadde de ikke klart opprykk hadde det blitt sett på som en komplett fiasko, sier TV 2-eksperten.

– Fantastiske fans
Som er spesielt glad på vegne av Hammers-fansen.

– De er fantastiske. En av de beste supportergrupperingene i landet. Dette betyr absolutt alt for dem. Nå blir det Premier League neste sesong, forhåpentligvis en ny stadion, og da kan klubben ta opp kampen mot de andre London-lagene.

Tror på heltene
Ricardo Vaz Te og Carlton Cole avgjorde kampen i West Hams favør mot Blackpool, og Morley mener de to angriperne kan bite godt fra seg i toppdivisjonen neste sesong.

– Det tror jeg virkelig at de kan. Carlton Cole har egentlig aldri levd opp til forventningene. Han er en meget god spiller, men det er alltid blitt satt spørsmålstegn ved om han har kvalitetene som skal til i Premier League. Nå tror jeg han har nivået inne, sier Trevor Morley.

– Går for midten
Men laget må utvilsomt forsterkes dersom det skal bli mer jubel neste sesong.

– Det trengs forsterkninger i alle lagdeler dersom laget skal ha ambisjoner om mer enn å bare overleve. De vil ikke innrømme at det er godt nok å bare klare seg, selv om det er et naturlig mål for en nyopprykket klubb. De kommer til å gå for en plassering midt på tabellen, og om de klarer det så er det en stor bonus, sier den tidligere West Ham-spissen.

(©NTB/TV 2)