FINALEKLAR: Eirik Verås Larsen skal padle VM finale i K1 1000 meter fredag. (Foto: Frode Olsen)
FINALEKLAR: Eirik Verås Larsen skal padle VM finale i K1 1000 meter fredag. (Foto: Frode Olsen)

Verås Larsen på annenplass i Polen

Eirik Verås Larsen imponerte på K1 1000-meterfinalen under lørdagens verdenscupregatta i Poznan. Den norske padleren ble bare slått av dansken René Holten Poulsen.

13 hundredeler skilte de to padlerne etter en tøff kamp om seieren.

– Veldig bra av Eirik. Vi er veldig fornøyd med annenplassen. Det ble et tett race, og glem ikke at Poulsen vant to verdenscupregattaer på denne tiden i fjor, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

En sterk avslutning gjorde at Verås Larsen avanserte i feltet. Fjorårets verdensmester, Adam van Koeverden fra Canada ledet lenge, men klarte ikke å følge verken Poulsen eller Verås Larsen til målstreken og måtte nøye seg med tredjeplass.

– Jeg er veldig fornøyd med å være oppi der, det er viktig og godt for selvtilliten. Det var ikke så viktig om det ble gull, søv eller bronse, det som var viktig var å padle et godt løp, og det gjorde jeg, sier han til TV 2 Sporten.

– Var du spent?

– Ja, det er man alltid før første løp i verdenscupen. Jeg pleier ikke være så bra i de første løpene. Mai er ikke den beste måneden å konkurrere for meg på grunn av pollen, så dette var bra.

Nordmennene fryktet også tyskeren Max Hoff, men han klarte ikke å holde tempoet helt inn og gå fra seg det som så ut til å bli tredjeplass, og måtte ta til takke med for ham en skuffende femteplass. Norge var eneste nasjon med to båter i finalen. Daniel Salbu lå en stund på sjetteplass, men endte til slutt på åttendeplass.

Mira Verås Larsen ledet lenge på kvinnenes finale på K1 1000 meter, men måtte mot slutten se seg slått av hjemmehåpet Malgorzata Wardowicz. 1,5 sekunder skilte de to.

– Et fantastisk løp av Mira. Hun ledet hele veien, men ble slått av den polske jenta helt mot slutten, sa Selvik.

Tsjekkiske Anna Adamova ble treer. (©NTB/TV 2 Sporten)