Peter Kovacs (Foto: Olsen, Linn Cathrin/NTB scanpix)
Peter Kovacs (Foto: Olsen, Linn Cathrin/NTB scanpix)

Se Peter Kovacs' drømmescoring mot FFK

Godset-spissen sendte serielederen foran med en spektakulær lobb, mens Mohammed Abu ble den store helten for drammenserne.

Fredrikstad-Strømsgodset 2-3

Se høydepunktene i videovinduet øverst– Vi får alltid sånne drittmål mot oss hver jævla gang. Det er så jævlig bittert. Det er et surt tap, det er det, sa Fredrikstad-kaptein Tarik Elyounoussi til TV 2 Sporten like etter at tapet mot Strømsgodset var et faktum.

Han kan umulig ha siktet til kampens første scoring, som var alt annet enn et «drittmål», men en av sesongen desidert lekreste scoringer.

Drømmelobb
For da det gjenstod fem minutter av en tett og jevnspilt førsteomgang, skulle Peter Kovacs vise frem at han ikke bare er å regne med som hodespiller.

Den lange ungareren stod med fire forsvarere rundt seg på kanten av femmeteren da han fikk ballen på vollet, og med en utsøkt berøring sendte han ballen følsomt inn i lengste kryss i en bue over Jon Knudsen, som var helt utspilt i Fredrikstads mål.

Nytt mål før pause
Det var nok ikke fortjent ut fra spillet, men hjemmelaget skulle få seg en ny scoring i fleisen bare minutter senere.

Øyvind Storflor sendte avgårde et hardt skudd som Jon Knudsen måtte gi retur på, og Mohammed Abu var først på ballen når den landet foran mål, og satt den nådeløst mellom stengene.

Uheldige Aas
Etter fyrverkeriet før pause ble det roligere i lang tid i «Plankebyen», men kvarteret før slutt ble det helt sirkus på Fredrikstad Stadion.

Det startet med en redusering til hjemmelaget. Ole Strømsborg skjøt et frispark som Adam Larsen Kwarasey nok i utgangspunktet hadde kontroll på, men ballen gikk via låret til midtstopper Alexander Aas, og dermed var den talentfulle Ghana-keeperen utmanøvrert.

Leiesoldatens andre
Jubelen stilnet imidlertid fort, for like etterpå skaffet Godset seg en ny tomålsledelse, og nok en gang var det Mohammed Abu som var sist på ballen.

Den utleide Manchester City-spilleren fikk ballen foran Fredrikstads mål, og fra rundt 16 meter klinket han ballen i mål med venstrefoten, helt nede i Jon Knudsens venstre hjørne.

Fire poengs ledelse
Men Fredrikstad hadde ikke gitt opp, og klarte å redusere én gang til. Det var Jørgen Horn som utnyttet kaoset i Strømsgodsets midtforsvar, og fra kort hold banket han inn sitt første mål i Tippeligaen, slik at de fremmøtte fikk se den tredje scoringen på omtrent like mange minutter.

Nedrykksplasserte FFK klarte aldri å komme nærmere poeng, og Strømsgodset trygget med det sin serieledelse. Ronny Deilas mannskap ligger nå fire poeng foran Molde, som spiller borte mot Sandnes Ulf søndag.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Lagoppstilling Fredrikstad (4-4-1-1):
J. Knudsen - A. Landgren, J. Horn, V. Martinsen, B. Hagen - O. Halvorsen, K. Jabbie, M. Hansen, E. Hussain - T. Elyounoussi - M. Gueye

(På benken: J. Masalin, D. Berntsen, S. Rafn, A. Tveter, O. Strømsborg.)


Lagoppstilling Strømsgodset (4-3-3):
A. Kwarasey - L. Vilsvik, A. Aas, K. Madsen, R. Nuhu - A. Sankoh, M. Abu, S. Johansen - P. Kovács, O. Kamara, Ø. Storflor

(På benken: L. Sætra, L. Strand, G. Wikheim, A. Ågnes Konradsen, L. Cramer, O. Sveen, K. Grewa.)


Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk