Ole Gunnar Solskjær   Molde (Foto: Per Tormod Nilsen/NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær Molde (Foto: Per Tormod Nilsen/NTB scanpix)

– Solskjær imponerte Villa-ledelsen

Ole Gunnar Solskjær skal være Aston Villas førstevalg til managerjobben.

Molde / Bergen (TV 2 Sporten):

Den vanligvis så godt informerte Matt Kendrick skriver i lørdagens Birmingham Mail at Ole Gunnar Solskjær gjorde et veldig godt inntrykk under møtet sitt med Aston Villa-ledelsen.

Han skriver at Solskjær topper Villas ønskeliste etter fredagens møte med Randy Lerner og Paul Faulkner.

Men Villas mektige menn står fast på at de ikke har tatt noen avgjørelse.

LES OGSÅ: Solskjær fortsetter i Molde: – Leter ikke etter jobb

– De ville ta minst mulig av min tid
Klubbledelsen i Aston Villa skal også ha fått med seg bråket i Molde etter Solskjærs snarvisitt til England. Derfor er de villig til å være tålmodig og se an utviklingen i Molde.

Solskjær selv innser at ting kunne vært løst smartere i forhold til sin reise til Birmingham.

– At Aston Villa, som er en fantastisk stor klubb, vil hjelpe til for å gjøre det så enkelt som mulig for meg å komme meg frem og tilbake, sånn at jeg kan konsentrere meg om den jobben jeg har. De ville ta minst mulig av min tid. Så stiller de med et fly. Det flyet skulle kanskje kommet på morgenen i stedet for om kvelden, sier han til TV 2 Sporten.

Men han innser at det nok ville blitt like mye oppstyr i media om han hadde tatt rutefly og reist via Oslo, København og London på veien.

LES OGSÅ: Solskjær til TV 2: – Overraskende at Røkke trekker seg ut
LES OGSÅ: Røkke-ekspert: – Dette er jo full krig
LES OGSÅ: Illsint Røkke trekker seg ut av Molde på grunn av Solskjær

– Ville angret om jeg sa nei
Mange mente at Solskjær hadde fått sin første ripe i lakken i en lang karriere. Det er han ikke enig i.

– Har Roberto Martinez fått en ripe i lakken? Han er manager i Wigan. Han fikk lov av Dave Whelan «Liverpool er en så stor klubb. Du må dra og snakke med dem». Aston Villa er en så fantastisk stor klubb. Hvis jeg hadde sagt nei, jeg har ikke tid til å snakke med dere, så tror jeg at jeg ville angret mye mer på det. Selv om jeg står nå her og ikke har fått noe tilbud, ikke har forhandlet om noe, ikke har fått noen forpliktelser fra dem. Alt var uten forpliktelser. Det var snakk om å bli kjent med hverandre. Jeg har aldri lagt skjul på ambisjonene mine om å bli manager i Premier League. Jeg hadde ikke forventet å få forespørsel så tidlig. Jeg har vært hjemme i halvannet år. Jeg leter ikke etter jobb. Ungene mine trives, konen min trives, jeg trives. Det er en fantastisk kompliment til Molde og meg selv, og spillerne at sånne forespørsler kommer, mener Molde-treneren.

LES OGSÅ: Solskjær: – Jeg forhandler ikke med Aston Villa
LES OGSÅ: Solskjær i Villa-samtaler: – Ufattelig spennende

Skal møte Lambert
Dersom det nå skulle komme et tilbud, så avviser han ikke at han er interessert.

– Vi får se. Jeg leter ikke etter jobb. Jeg har ikke sendt inn en søknad til Randy Lerner om at jeg vil ha den jobben. De har sikkert snakket med mange andre. Folk må skjønne at dette var en uforpliktende prat, sier han.

Paul Lambert, Roberto Martinez og Brendan Rodgers er andre navn som er nevnt som aktuelle for den ledige managerjobben på Villa Park.

Ifølge Express & Star skal klubben ha samtaler med Norwich-manager Lambert i neste uke.